Rus Kaspersky, Türkiye’ye ‘virüs laboratuvarı’ kuracak

Güncelleme Tarihi:

Rus Kaspersky, Türkiye’ye ‘virüs laboratuvarı’ kuracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2010 00:00

Rus güvenlik içerik yönetim firması Kaspersky Lab, virüs laboratuvarlarından birini Türkiye’ye taşıma planları yapıyor.

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü Murat Göçe, Kaspersky’nin Türkiye pazarında 10 yıldır faaliyetinin bulunduğunu ancak geçen yıl kendi ofisiyle pazara girdiğini söyledi. Göçe, “Türkiye, firmanın gözbebeği durumunda. Kendi ofisi olup da tek ülkenin bağlı olduğu başka yer yok. Türkiye’deki hızlı büyüme şirketin dikkatini çekiyor. 2010’da, sunuculardan biri Türkiye’de olacak. Dünyada dört ülkede olan virüs laboratuvarının da buraya getirilmesi için çalışıyoruz. Buna hem kullanıcı kitlesi, hem de Türkiye ekibi olarak hazırız” dedi.

Yüzde 65 büyüdü

Türkiye’de geçen yılı yüzde 65’lik büyümeyle kapattıklarını dile getiren Göçe, “Ekonomik krize karşın Kaspersky, dünyadaki 21’inci ofisini Türkiye’de açtı. Bugüne kadar da 5.5 milyon dolarlık satış yaptık. Satışımızın yüzde 60’ı kurumsal, yüzde 40’ı bireyselden oluşuyor” diye konuştu. Murat Göçe, Türkiye’de bilgisayar kullanıcılarının antivirüs konusunda çok bilinçli olmadığına da değinerek, şöyle konuştu: “Ancak son yıllarda bilinçlenme arttı. Yavaş yavaş ‘bize bir şey olmaz’ mantığı bırakılmaya başlandı. Türkiye’de antivirüs pazarı 50 milyon dolarlık büyüklüğe sahip. 2010 yılında yüzde 20’lik pazar payı hedefliyoruz. Bu da 10 milyon dolarlık ciroya denk geliyor.”

Mobilde virüs artışı

Göçe, cep telefonunda üçüncü nesil uygulamasıyla mobil cihazlarda internetin kullanımının artmasının bu alanda da virüslerin yayılmasına neden olduğunu vurgulayarak, mobil cihazların hacker, kötü kopyacılar için cazip bir pazar haline gelmeye başladığını ve saldırılarını buraya yönelttiklerini kaydetti. Göçe, mobil cihazlarda yaşanan tehditleri, yüksek meblağlar tutabilecek şekilde telefondan kısa mesaj atılması, MMS yollanması, cihazların üzerindeki bilgilerin başkalarının eline gönderilmesi olarak sıraladı.

Bu yıl ana hedef sosyal paylaşım ağları olacak

MURAT Göçe, 2010 yılında siber suçluların salıdırılarında ana hedefin sosyal paylaşım ağları olacağını belirterek, şöyle konuştu: “2009’da işletim sistemini ele geçirmek için geliştirilen virüs ve kötü niyetli programlar öne çıktı. 2010’da ise, saldırılar hedef değiştirecek. Geçmişte ağırlıklı olarak bireysel kullanıcılar ve web sitelerini hedef alan saldırılar, yeni yılda sosyal paylaşım ağlarına yönelecek. TDSS ile Virut gibi kötü amaçlı yazılım ve programların hızlı yayılması için kullanılan ağlar, bu yıl saldırıların ana hedefi olacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!