Rus işadamı mağazadaki herşeyi aldı

Güncelleme Tarihi:

Rus işadamı mağazadaki herşeyi aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 00:36

İLK mağazasının açılış yeri İstanbul'da izdihamın yaşandığı Mol Grup, tarihinin en kısa satışını Antalya'da yaptı. Turizm bölgesi Kundu'da 8'nci mağazasını açan Mol Grup, açılışa dakikalar kala mağaza içinde bulunan 30 bin parça ürünü, ismi açıklanmayan Rus işadamına sattı.

Haberin Devamı

Rus işadamı adına görüşmeleri yapan Dimitri Kolesnicenro, 2 aydan bu yana Mol mağazalarını incelediklerini belirterek, “Bu şirkette kendi geleceğimizi gördük. Kriz döneminde en cazip yatırım olarak Mol mağazalarını seçtik” dedi.

İstanbul'da, tekstil sektörünün kalbinin attığı Merter, Osmanbey ve Laleli isimlerinin kısaltılmasıyla ortaya çıkan Mol Grup, Türkiye'deki 8'nci mağazasını, Antalya'nın turizm bölgesi Kundu'daki Akkapark Alışveriş Merkezi'nde açtı. Akşam saatlerinde gerçekleşen açılışa sayılı dakikalar kala mağazadaki tüm ürünler, bir Rus işadamına satıldı. Ticari sır gerekçesiyle işadamının ismi açıklanmazken, Mol Grup Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Eruyar, resmi imzaların önümüzdeki hafta Cuma günü İstanbul'da atılacağını söyledi.

Rus işadamıyla yapılan anlaşma konusunda herhangi bir rakam telaffuz edilmezken, mağazadaki tüm ürünlerin 2 milyon TL civarında tutacağı belirtildi. Rus işadamı adına görüşmeleri yapan Dimitri Kolesnicenro, 2 aydan bu yana Mol mağazalarını incelediklerini söyledi. "Bu şirkette kendi geleceğimizi gördük. Kriz döneminde en cazip yatırım olarak Mol mağazalarını seçtik" diyen Kolesnicenro, şirketi tarafından Antalya mağazasını incelemek için özel görevlendirildiğini ifade etti. Mol'un Antalya'da daha çok Rus turistlere yönelik hazırlandığını kaydeden Kolesnicenro, bu nedenle Antalya mağazasındaki ürünleri satın aldıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

"RESMEN ŞOKE OLDUK"

Konu ile ilgili hurriyet.com.tr'ye bir açıklama yapan MOL Group CEO'su Oktay Özdemir, Rus işadamının teklifinin kendilerini şoke ettiğini ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirtti.

Bu olayın Rusya'da hemen duyulduğunu ve kendilerine benzer taleplerle birçok telefon geldiğini anlatan Özdemir, "Biz şu anda çok şaşkınız. Bu işadamı mağazadaki tüm mallarımızı tek kalemde satın aldı. Hatta 3-4 parça mal almak isteye başka müşterilere bile engel oldu. Bu durum Türk markalarının birleşince nasıl bir stratejiş oluştur0duğunu gösteriyor. Ben Türkiye'de üretim yapan markalara tekrar sesleniyorum, onlara her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Haberin Devamı

Antalya'daki mağaza için yeni ürünlerin TIR'lara yüklenip yola çıktığını belirten Özdemir, mağazanın yarın sabah tekrar açılacağını ifade etti.

BİN MAĞAZADA 15 BİN ÜRETİCİ BULUŞACAK

Mol Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Tekstil Grup Başkanı Saffet Eruyar ise, Mol Gurup'un 5 yıllık bir proje olarak ortaya çıktığını söyledi. Amaçlarının 2013'te 1000 mağazada, 15 bin üreticiyi biraraya getirmek olduğunu kaydeden Eruyar, Antalya mağazasını İstanbul Esenler'de açacakları 9'ncu mağazanın takip edeceğini söyledi. 2013'te, TÜrkiye'de 100, yurt dışında 900 mağazada Mol etiketli ürünlerin satışa sunulacağını kaydeden Eruyar, Eylül ayı sonunda Türkiye'de mağaza sayısını 30'a çıkartacaklarını belirtti. Almanya'da 9 mağazanın iç dekorasyonun bittiğini, 2009 sonunda Almanya'da 20 mağazada satışa çıkacaklarını kaydeden Eruyar, Mol Grubun kısa dönemli yurt dışı hedefleri arasında İsviçre, Bern, Suriye Mol City ve Kazakistan'ın başkenti Astana'da açılacak mağazalar olduğunu kaydetti.

‘EN KALİTELİ ÜRÜNÜ ÇİN FİYATIYLA SATMAYA TALİBİZ’

Üreticiden tüketiciye satış zinciriyle müşterilerine düşük fiyatlı ürünler sunan Mol mağazalarının amacının ucuz ürün satmak olmadığının altını çizen Eruyar, “Ucuz ürün satmıyoruz. Kaliteli ürünü uygun fiyata satıyoruz. En kaliteli ürünü, Çin fiyatlarıyla satmaya talibiz. Şu an Mol Gurup bünyesin de yer almak için 5 bin 230 üretici başvurdu. Bu başvuruların bin 071'ine olumlu cevap vererek Mol bünyesine aldık” diye konuştu.

‘BU SAYEDE 26 İŞÇİ DAHA ALABİLDİM’

2010'da Çin'de 6 bin metrekarelik bir alanda Mol Showroom açacaklarını da ifade eden Saffet Eruyar, “Eğer kriz koşullarında Mol ortaya çıkmasaydı, ben ve benim gibi birçok arkadaşım, 2 sene içinde kapısına kilit vururdu. Mol sayesinde bu yıl 26 işçi daha aldım” dedi.

Tarihinin en kısa satışını yapan Mol Grub'un Antalya mağazası açılışı ise alışıla gelen görüntülere sahne olmadı. Antalya'da ne izdiham yaşandı, ne ucuz ürünler nedeniyle vatandaşların yağması ortaya çıktı. 5 TL'ye tişört, 20 TL'ye pantolon, 15 TL'ye gömleğin satıldığı açılış dolayısıyla takım elbiselerde yüzde 50'lere varan indirimin uygulandığı Mol Antalya mağazasında, mayodan tesettür pardösü ye kadar her türlü ürün satışa sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!