Rus turistlere kimlik yetecek

Güncelleme Tarihi:

Rus turistlere kimlik yetecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 08:30

Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında 5.9 milyon kişiyle ilk sırada yer alan Rusya’dan gelecek turistler için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan müjdeli haber geldi.

Haberin Devamı

 

Rus vatandaşlarının pasaportsuz şekilde Türkiye’ye gelmesinin önünü açmak için toplantılara başlandığını ifade eden Çavuşoğlu, “28 Mart’ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya’ya geliyor ve Antalya’da bunları detaylı bir şekilde görüşeceğiz. 8 Nisan’da da hep birlikte Moskova’ya gideceğiz” dedi. Turizmin başkenti Antalya’da açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova gibi ülkelere pasaportsuz seyahat çalışmasını başlattıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2 sene içinde pasaportsuz seyahate geçtiğimiz Ukrayna’dan ülkemize gelen turist sayısı 700 binden 1 milyon 400 bine çıktı. Uçak düşme hadisesinden önce Rusya ile pasaportsuz sadece kimlikle seyahat etme görüşmelerine başlamıştık. Ama şimdi maalesef bir vize uygulaması oldu. Yavaş yavaş vizeleri kaldırıyoruz. TIR şoförlerine, iş adamlarını ve resmi pasaport sahiplerine vizeyi kaldırdılar. Amacımız vizelerin tamamının kalkmasıdır.“

Haberin Devamı

SÜREYİ UZATACAĞIZ

Türkiye’ye kış aylarında sağlık ve diğer amaçla gelen turistlerin daha uzun kalması yönünde istekleri olduğunu anlatan Çavuşoğlu, “Bunun süresini uzatmamız lazım. Yerinde bir istek ve talep. Kış aylarında soğuk ülkelerden gelen turistler 90 günden daha uzun kalmak istiyor. Bazı ülkelerde 30 gündü hemen onu 90 güne çıkardık. Seçimden sonra milletvekilleri-mize rica edeceğiz, yasayla beraber 90 günlük kalma süresini uzatacağız, esnek yapacağız. İki bakanlık bunu ülkeye göre belirler o zaman o işte turist başına elde edilen geliri de artırırız” diye konuştu.

Türk turizmi için tanıtım çalışmalarında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın oluşturduğu strateji çerçevesinde yurtdışında müşavirliklerde ve büyükelçiliklerde yoğun çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, “Dünyada 242 temsilcilik var. Arkadaşlarıma 1 ay önce talimat gönderdim. Sağlık, spor ve alternatif turizmi için o ülkelerden kimleri getirebiliriz, sayıyı nasıl artırabiliriz? 70 milyon turist, 70 milyar gelir hayal değil. Sadece sağlık turizminden 2023’e kadar 50 milyar gelir elde edebiliriz. Tüm misyonlarımızdan rapor geldi. Seçimlerden sonra bunu bakanlığa sunacağız” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Rus turistlere kimlik yetecek

HİNDİSTAN İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

vize konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Irak, Libya gibi ülkelere güvenlik gerekçesiyle vize uyguluyoruz. Ama o ülkelere şirketler gönderdik ki bazı büyük TÜRSAB dahil kuruluşlara ‘C1’ denilen turist vizesi verme yetkisi verdik. Elektronik vize başlattık. Bazı ülkeler için ön koşulları kaldırmaya başladık; mesela Çin. Daha önce Schengen bölgesinden vize alma şartı koyuyorduk, onu kaldırdık. Hindistan’a yönelik özel çalışmamız var. Hindistan’da 14 bölgede vize ofisleri açtık. Çinliler ve Hintler çok para harcıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!