“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım”

Güncelleme Tarihi:

“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 17:15

“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Filistin'e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, çocuk bahçeleri gibi insani yardım malzemesi taşıyacak 2 gemiye eşlik edecek “Mavi Marmara” adlı yolcu gemisi, İstanbul'dan yola çıktı.

İnsani yardım malzemesi taşıyan gemi İstanbul'dan yola çıktı / Foto Galeri

Türkiye ile Filistin bayraklı geminin Sarayburnu İskelesi'nden uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, çok kutlu bir sefere çıkacaklarını belirterek, Türkiye'deki her kesimin Allah adına, Filistin adına aynı hedef ve bilinci ortaya koyarak büyük bir birliktelik örneği gösterdiğini söyledi.

Almanya'da Hitler'in Yahudiler için esir kampı kurduğuna işaret eden Yıldırım, “Şimdi de Gazze'de siyonistler Hitler'in yaptığını yaparak esir kampı oluşturdular ve sessiz bir soykırım yapıyor” dedi.

Yıldırım, Gazze'ye gidecek gemilerde sadece insani yardım malzemelerinin olacağını belirterek, “Bu gemilerde bir çakı bile olmayacak. Bu gemiler, tamamen insani yardım malzemeleri taşıyacak. İsrail, bu gemiyi vurmaya kalkarsa insanlığı vuracaktır” şeklinde konuştu.

Bu gemiye binen herkesin her türlü bedeli göze aldığını bildiren Yıldırım, İsrail'in kendilerini durdurma gibi bir haklarının olmadığını anlattı.

Yıldırım, İsrail'in engellemesine karşı uygulayacak A, B ve C planlarının olduğunu dile getirerek, “Bu üç plan da 'İçeri gireceğiz' olacaktır. Bundan başka bir şey söz konusu olamaz. İsrail, artık istese de istemese de ambargo delinecektir. İnsanlık vicdanı artık bu ambargoyu kaldıramıyor” dedi.

ÖNCE ANTALYA, ARDINDAN DA GAZZE

Kudüs'teki Mescid-i Aksa temsilcisi ve İslami Hareket Genel Başkanı Raid Salah da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında “Kudüs'ün geleceği, İstanbul'un geleceğidir” şeklinde bir açıklamada bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Biz de diyoruz ki İstanbul'un geleceği, Kudüs'ün geleceğidir. İstanbul'un geleceği, Şam'ın, Kahire'nin ve bütün Müslümanların geleceğidir. Bütün İslam dünyasının geleceğidir. Dünya bugün buradaki kalabalığı görecektir. Gazze halkı, hiç ümitsizliğe kapılmasın. Görüyoruz ki Türkiye anneleri Gazzeli annelerin, Türkiye çocukları Gazzeli çocukların, Türk halkı Gazze halkının yanında ve birliktedir.”

“Mavi Marmara” yolcu gemisi, yardım malzemelerini taşıyacak 2 gemiyle buluşmak üzere Sarayburnu'ndan Antalya'ya doğru hareket etti. İçinde yolcuların ve tıbbi malzemelerin bulunduğu gemi, Filistin ve Türk bayrağı taşıyan teknelerdeki vatandaşlar tarafından uğurlandı.

TOPLAM 9 GEMİLİK İNSANİ YARDIM

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Free Gazze gibi uluslararası insani yardım kuruluşları, 2006 yılından beri İsrail tarafından ambargo altında tutulan Filistin halkına yardım etmek için gemilerle yardım çalışması başlattı.

Yardım filosunda Türkiye'den 3, İngiltere'den 2, Kuveyt, Cezayir, Yunanistan ve İrlanda'dan da birer olmak üzere toplam 9 gemi bulunacak.
“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” olarak isimlendirilen kampanyaya yaklaşık 50 ülke ve binlerce sivil toplum kuruluşu ve aktivist destek veriyor.
Şimdiye kadar Filistin'e yapılan en büyük yardım organizasyonu olarak dikkat çeken hareket kapsamında yola çıkan gemideki toplam 10 bin tondan oluşacak yardım malzemeleri arasında ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik evler ve çocuk oyunları gibi malzemeler bulunuyor.

Türkiye'den hareket eden gemiler, Antalya'da buluşacak ve bu gemiler 25 Mayıs'ta Antalya'dan ayrılarak uluslararası açık sularda Avrupa'dan gelen diğer gemilerle buluşacak ve Gazze'ye doğru yol alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!