Ronaldo da krize takıldı

Güncelleme Tarihi:

Ronaldo da krize takıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 00:00

Real Madrid'in rekor ücretle kadrosuna kattığı Cristiano Ronaldo, forma satışlarında Madrid'in geçtiğimiz yıllardaki bir başka rekor transferi olan Beckham'ın gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

Madrid'in önde gelen 6 büyük mağazasının satışları temel alınarak yapılan araştırmaya göre, Adidas'ın bu yılki Real Madrid forma satışları, Beckham'ın transfer edildiği sezon olan 2003'ün yüzde 75 i kadar gerçekleşti. Bloomberg'in haber analizine göre, mağazaların yöneticileri, bu satış performansında küresel krizle beraber İspanya'daki son 60 yılın en büyük resesyonunun ve yüzde 19,3 ü bulan işsizlik oranlarının da etkili olduğu fikrinde birleştiler.

Mağaza sahiplerinden birisi açıklamasında "Beckham'ın transfer olduğu yıl her şey çok güzeldi. Ekonomik bir kriz yoktu. İşletmeciler Beckham'ın yüzünü pastalara bile resmediyordu. Formaların hepsini satardık. Bu yıl ise formaların hepsi stoklarımızda duruyor" dedi.

Real Madrid forma satışlarında bir düşüş gözlemlenmesine rağmen 2010 Haziran ayına kadar toplam gelirlerinin yüzde 3,5 artışla 421,7 milyon Euro olması bekleniyor. Beckham'ın takıma katıldığı yıl ise takımın toplam gelirleri yüzde 27 artış yaşanmıştı ve bu gelirlerin yüzde 22'si forma satışlarından oluşuyordu.
Beckham, 2007 yılında Los Angeles Galaxy takımına transfer olurken Real Madrid 2008 yılının en iyi oyuncusu Ronaldo'yu İngiliz yıldızın 3 katına ve rekor bir ücret olan 133 milyon dolara kadrosuna katmayı başardı.

Haberin Devamı

RONALDO VE YENİ ANLAŞMALAR

Real Madrid yöneticileri önümüzdeki bir yıl içerisinde yeni sponsorluk anlaşmaları yapacaklarını açıkladı. 

Real Madrid uluslararası bahis şirketi olan 'bwin' ile sponsorluk anlaşmasını Ağustos ayında yenilemişti. Ayrıca Real Madrid'in Adidas ile 2012 de sona erecek olan anlaşmasını da önümüzdeki yıl yeniden düzenleyip gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Real Madrid klübü Başkanı Florentino Perez ise, Mayıs ayında eğer son beş sezonda olduğu gibi Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale ulaşamazlarsa giderlerde çok büyük bir kesintiye gideceğini açıkladı.

YENİ PAZARLAR: UZAKDOĞU

Coventry Üniversitesi Spor Yönetimi bölüm direktörü Simon Chadwick'e göre Real Madrid'in Çin gibi gelişmekte olan ülkelerdeki forma satışlarını, televizyon ve sponsorluk anlaşmalarını artırmaya odaklanması gerekiyor.

Haberin Devamı

Ronaldo da krize takıldı

Adidas'ın yetkilileri Real Madrid formalarının yarısının İspanya'da satıldığını, yurtdışında ise yaklaşık yüzde 7 oran ile en çok Çin'de satıldığı açıkladı.
Chadwick'e göre Real Madrid gibi takımlar harcanabilir gelirin yüksek olduğu yeni ülkeler bulmak zorundalar. Bunun çok kolay olmadığını belirten Chadwick, "Bu ülkelerde Apple ve Chanel gibi diğer lüks markalarla yarışmak durumundalar" dedi.

Real Madrid'in Endüstriyel İlişkiler Sorumlusu Emilio Butragueno ise bazı ispanya ligi maçlarının Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinde de yayınlanabilmesi için 15.00’te yapılması fikrini ortaya attı. İspanya'da genellikle maçlar 21.00'de yapılıyor ve müsabakalar Çin'de saat sabaha karşı 4’e denk geliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!