Roma’yı uçuracak

Güncelleme Tarihi:

Roma’yı uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2015 09:11

Daha önce Barcelona, Manchester United ve Borussia Dortmund gibi dünya devlerine sponsor olan Türk Hava Yolları (THY) şimdi de İtalya’nın köklü kulüplerinden Roma’ya sponsor olmak üzere. İtalyan basını, milli oyuncumuz Salih Uçan’ın da forma giydiği Roma’nın forma göğüs sponsorluğu konusunda THY ile yıllık 7 milyon Euro’ya anlaştığını duyurdu.

Haberin Devamı

FUTBOLDAN basketbola, golften tenise kadar birçok farklı spor dalında kulüplere sponsor olan Türk Hava Yolları (THY) gözünü Roma’ya dikti. Daha önce İngiltere, İspanya ve Almanya’da birçok kulübün resmi sponsorluğunu üstlenen THY, İtalya’ya da Roma formasıyla girmeye hazırlanıyor. Milli oyuncumuz Salih Uçan’ın da forma giydiği Roma takımının forma gögüs sponsorluğu konusunda anlaşmaya vardığı belirtilirken, THY’nin kulübe yıllık 7 milyon Euro vereceği iddia edildi.

2 YIL SONRA MASADA
İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre Salih Uçan’ın da forma giydiği Roma Kulübü ile THY 2 yıllık anlaşmaya vardı. "Türk Hava Yolları, formaya yeni sponsor" başlığını kullanan gazete, Türk şirketinin bunun için AS Roma'ya yıllık 7 milyon Euro ödeyeceğini iddia etti. 2013 yılında telekomünikasyon şirketi Wind ile anlaşması bittikten sonra sponsor krizi yaşayan başkent ekibi, bir yıl önce de THY ile görüşmeler yapmıştı. Ancak kulübün 15 milyon Euro talep etmesi, THY'nin ise 5 milyon Euro önermesi üzerine, görüşmelere son verildiği İtalya basınına yansımıştı. La Repubblica da, yanlış bir strateji izleyerek 2 yıldır sponsorsuz kalan Roma'nın, yaklaşık 3 ay önce THY ile tekrar müzakere masasına oturduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Roma’yı uçuracak

SIRADA LAZIO MU VAR

Bu arada Türk Hava Yolları ve Roma yöneticileri arasında görüşmelerin halen sürdüğünü Romalı yöneticiler tarafından doğrulanırken, ancak henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığını belirtildi. THY ve Roma yöneticileri arasında dün İstanbul'da bir toplantı daha yapılacağı öğrenildi. Anlaşmaya varılması halinde Roma, forma sponsorlarından 17'şer milyon Euro kazanan Juventus ve Milan ile 12 ve 10 milyon Euro kazanan Inter ve Napoli'den daha az gelir elde etmiş olacak. Öte yandan THY'nin, geçtiğimiz aylarda
bir başka İtalyan kulübü olan Lazio kulübü ile de görüşmeler gerçekleştirdiği de iddia edildi.

THY kimlere sponsor oldu

Haberin Devamı

Manchester United
Barcelona
Shakhtar Donetsk
Ajax Amsterdam
Borussia Dortmund
Maroussi
Avrupa Basketbol Ligi
Kobe Bryant
Caroline Wozniacki

Avrupa basketbolu THY’den sorulur

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) son yıllarda yaptığı en büyük sporsonluk anlaşması ise basketbola oldu. 2020 yılına kadar Euroleague Basketball’un isim sponsorluğunu üstlenen üstlenen THY, her yıl 24 takıma destek vermiş oluyor. 2020 yılına kadar “Turkish Airlines Euroleague” ismiyle mücadele edecek olan Avrupalı basketbol takımları bu sponsorluk ile önemli bir gelire ulaşıyor.

Bu sezon FB’ye sponsor oldu

GEÇTİĞİMİZ yıllarda Türk takımlarına sponsor olmuyor diye eleştirilen THY, son 2 yıldır büyük kulüplerin forma göğüs sponsorluğunu da üstleniyor. Geçtiğimiz sezon Galatasaray ve Trabzonspor’un Avrupa maçlarında formasının göğsünde yer alan THY, bu sezon da Fenerbahçe ile anlaştı. Sarı-lacivertlilerin resmi sponsorları arasına giren THY, böylece Türk takımlarına da sponsor desteği vermeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!