Rolls-Royce savunma işi için Türkiye’de ortak arayışına girdi

Güncelleme Tarihi:

Rolls-Royce savunma işi için Türkiye’de ortak arayışına girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 00:00

İngiltere’nin motorlarıyla daha çok tanınan savunma firmalarından Rolls-Royce, Türkiye’de ortak arayışına girdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) ihalesinde alt yüklenici olmak isteyen şirket, Türkiye’de savunma alanında çalışmalar yapacak.

Haberin Devamı

Türkiye ile İngiltere arasında savunma alanında işbirliği yapılması kararının ardından şirket Türkiye’de ayrı bir ofis açma hazırlığına girdi.

Uzun zamandır buradayız

Savunma faaliyetlerini ve Türk firmalara tekliflerini anlatan Rolls-Royce Donanma ve Denizcilik Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Thomas, şöyle konuştu: “Türkiye’de uzun zamandır varız ama askeri gemi endüstrisinde Türkiye’de yeniyiz. Türkiye’de bu konuda bir ofis açmayı da planlıyoruz Türk firmalarını özel olarak değerlendirmeye aldık. Askeri ve sahil güvenlik maksatlı gemiler konusunda Türk firması ile çalışmak istiyoruz. Bu firmadan bizim ürünlerimizin alt yüklenicisi olmasını isteyeceğiz. Aynı şekilde bu firma, Rolls-Royce ürünlerinin dünya çapında satış zincirine de katılmış olacak.”

Haberin Devamı

Deniz projeleri var

Bir alt yüklenici ararken Türkiye’yi seçtiklerini dile getiren Paul Thomas, “Çünkü deniz konusunda stratejik önemi en hızlı artan ülke şu anda Türkiye’dir. Dünyanın pek çok yerinde bu şekilde stratejik önemi artan bir ülke yok. Gelecek 10 yıl içinde pek çok deniz projesi olacak. Şu sırada bazı firmalarla görüşmeler devam ediyor. Ortaklık kuracağımız firma ile teknoloji alışverişi yapacağız ve LPD fırkateyn ihalelerinde onlarla beraber yan yana tasarım yapacağız” dedi.

Şimdiye kadar üç teklif verildi

SAVUNMA Sanayii Müsteşarlığı’nın açtığı ihalede, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de en az bir tabur büyüklüğündeki bir deniz kuvvetinin harekâtlara kendi başına katılabilmesi hedeflendi. Yoğunluklu olarak kara ve deniz aracı taşımak üzere açılan ihalenin ismi aynı kaldı. Ancak kriterlerin 2010 yılında değişmesi sonucu gemi çok sayıda helikopter de taşıyan bir yapıya sahip oldu. 2017 yılına kadar sonuçlanarak hayata geçirilmesi hedeflenen projeye Sedef Gemi İnşaatı, RMK Marine ve Desan teklif verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!