Roche davasında karar Mart'a kaldı

Güncelleme Tarihi:

Roche davasında karar Marta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:39

SSK’ya fahiş fiyata ilaç satıldığı iddiası ile 11 yıl önce açılan Roche Türkiye davasında karar bir sonraki duruşmaya kaldı. Dünkü duruşmada, bazı sanık avukatlarının talebi doğrultusunda, mahkeme heyeti son kez ek süre verdi. 18 sanıklı davada mütalaasını veren savcı, 5’er yıldan 15’şer yıla hapis talebinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş. yöneticileri, dönemin Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) yöneticileri ve ecza deposu sahiplerinin de aralarında olduğu 18 sanıklı davanın 11 yıllık geçmişi bulunuyor. 18 sanık, SSK’nın 22 Aralık 2003 tarihli yaptığı ilaç alım ihalesinde, ‘ihaleye fesat karıştırmak ve ‘görevi kötüye kullanmak’la suçlanıyor.

Roche davasında karar Marta kaldı

15'ER YILA KADAR HAPİS TALEBİ
İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, duruşma savcısı ekim ayında yapılan celsede mütalaasını sunmuştu. Savcı Veysi Büyükkılıç, tüm sanıkların "İhaleye fesat karıştırmak" suçundan 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Ayrıca, Roche eski genel müdürü Faruk Yöneyman'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında, "Görevi kötüye kullanma suçuna iştirak", diğer 10 sanık hakkında da "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası talep emişti.

KARAR 11 MART’TA
Davanın dün görülen duruşmasında karar çıkması bekleniyordu. Ancak, sanıklardan Faruk Yöneyman'ın avukatı Aydın Metin’in, savunma için ek süre talebini değerlendiren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşma için 11 Mart’a gün verdi. Heyet, son kez süre verildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

11 Mart’ta karar çıkması beklenirken, dünkü duruşmada savunma yapan sanık avukatları ve bir kısım sanık, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Yapılan savunmalarda, sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi istendi. Sanık avukatları ayrıca, davanın zamanaşımına da girdiğine işaret etti. Avukatlar, yaptıkları savunmalarda, dosyada, iddia edildiği gibi kamu zararının da oluşmadığını, bu durumun hazırlanan raporlardan da yer aldığını öne sürdü.

ÇIBANIN BAŞI O ZATEN!
Dünkü duruşmada, Mahkeme Başkanı Hulusi Pur ile bazı sanıklar arasındaki diyaloglar ise gülüşmelere yol açtı. Sanıklardan Prof. Dr. Servet Rüştü Karahan, davanın, Roche’un eski çalışanı Veysi Mungan’ın gönderdiği ihbar mektubunu oluşturduğunu anlattı sırda, Mahkeme Başkanı Pur, gülümseyerek, “Çıbanın başı o zaten değil mi!” dedi. Bazı sanık avukatlarının, iddianamedeki eksikliklere yönelik sözlerine yönelik ise Mahkeme Başkanı Pur, “Elimizde et olsa et yemeği, patates olsa patates yemeği yaparız!” dedi.

Haberin Devamı

Roche davasında karar Marta kaldı



18 SANIKLI DAVA
11 yıldır süren davada yargılanan 18 sanık arasında, Roche eski genel müdürü Faruk Yöneyman, müdür yardımcıları Ümit Ceylan, Gökhan Demir’in yanı sıra Beşer Ecza Deposu’nun sahipleri Ahmet-Burak Sarıbay ile halen Gazi Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Orhan Canbolat gibi isimler yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!