Robot yarışı için ABD'ye gidecek liseliler yol parası arıyor!

Güncelleme Tarihi:

Robot yarışı için ABDye gidecek liseliler yol parası arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 09:32

İstanbul Kâğıthane’de bulunan Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takımı, ABD’de yapılacak yarışa katılmaya hazırlanıyor. Okul Müdürü Tuncay Otay, “Geçen 2 yıl katıldık ve ödülle döndük. Bu yıl da katılmak istiyoruz. Ancak, takımı götürmek için 30-32 bin dolar bulmamız gerekiyor. Bu parayı bulamazsak gidemeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

YARIM asırlık Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1400 kadar öğrencisi ve 120 de öğretmeni bulunuyor. Okulun gelir kaynağı oldukça sınırlı. Kantin geliri ve Okul Aile Birliği’nin katkısı ile 6 kişilik sözleşmeli personelin ücretleri ve sigorta primleri ödeniyor.

İstanbul’un, endüstri meslek kökenli en eski okulu olan Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2016 ve 2017’de, ABD’de yapılan ve dünya genelinde on binlerce öğrencinin katıldığı robot yarışmasına katıldı.

TEMA 6 OCAK’TA AÇIKLANIYOR
Lisenin robot takımı, FIRST Vakfı’nın dünya genelinde yaptığı ve dünyanın en prestijli robot yarışmaya katılmaya hazırlanıyor. Yarışmanın teması önümüzdeki 6 Ocak’ta açıklanacak. Miami’de yapılacak yarış ise Mart ayının son haftasında yapılacak.

Haberin Devamı

500 MİLYON KİŞİ İZLİYOR
Geçen yıl da yarışa katılan Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takımı, dünya genelinde 500 milyon kişinin internet üzerinde izlediği yarışta "En İyi Takım Ruhu" ve "En Yüksek Puan Alan Çaylak" ödüllerini kazandı.

Robot yarışı için ABDye gidecek liseliler yol parası arıyor


'32 BİN DOLAR BULMAMIZ LAZIM'
Okul Müdürü Tuncay Otay, döviz kurlarındaki yükselişin kendilerini de endişelendirdiğini kaydetti. Otay, “Geçen yıl, öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte 22-23 kişilik bir ekip götürdük. Ancak, dolardaki yükseliş nedeni ile bu yıl sayısı 15-16’ya düşüreceğiz. Yaptığımız hesaplamaya göre, kişi başına 2000-2200 dolar gerekiyor. Bu da 30-32 bin dolar ediyor.

Geçen 2 yıl, biletlerimizi Kağıthane Belediyesi aldı. Bu yıl için de umutluyuz. Ancak, konaklama, transfer, yeme-içme gibi bir takım masraflar söz konusu. Okulumuz yoksul bir bölgede bulunuyor. Öğrencilerimizin, vize parasını dahi bulmaları güç… Yoğun bir sponsor arayışımız sürüyor. Bir an önce rezervasyonlarımızı yaptırmak istiyoruz. Gecikince, maliyet de artıyor. Bu yarışmaya katılmak okulumuz için de öğrencilerimiz için de çok çok önemli. Umarım, gerekli desteği alabiliriz”

BAKMADAN GEÇME!