Rixos, İstanbul’a 200 milyon liralık ‘Bomonty’ ile girdi

Güncelleme Tarihi:

Rixos, İstanbul’a 200 milyon liralık ‘Bomonty’ ile girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 00:00

Yurt içinde ve dışında 15 lüks oteli bulunan Rixos Grubu, 200 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek “Rixos Residences Bomonty” projesinin pazarlama ve işletmeciliğini üstlendi.

Satışları aralık ayında başlayacak Rixos Rezidances Bomonty için ‘bekleme listesi’nin oluştuğu ve 150 kişinin sıraya girdiği belirtiliyor. 2011’in sonunda tamamlanması planlanan projenin örnek daireleri ve satış ofisi de hazırlandı. Satış süreci ise bayram sonrasında duyurulacak. Projede, ‘condo’ sistemiyle daire sahiplerinin 6 aydan fazla sürelerde de kiralama imkanı bulunuyor.

Turizm ve inşaat yatırımlarıyla dikkat çeken ve Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince olan Rixos Grubu’nun pazarlama ve işletmeciliğini üstlendiği Rixos Residences Bomonty projesi, Ayaydın Grup ve Merttaş’ın sahip olduğu 12 dönümlük arsa üzerinde İpek İnşaat ve Çakırkaya Yapı Ortak Girişimi’nin 200 milyon TL’lik yatırımıyla gerçekleştirilecek. Daha önce KentPlus Ataşehir, KentPlus Kartal konut projelerini hayata geçiren İpek İnşaat’ın, Çakırkaya Yapı ile ortaklaşa yapacağı Rixos Residences Bomonty’nin, Aralık 2011’de tamamlanması hedefleniyor. Projenin iç mimarlığını ise Çağlayan Tuğal yapıyor.

6 ay kiralama imkanı

12 dönüm arazi üzerinde 42 katlı bir kule olarak tasarlanan Rixos Residences Bomonty’de 338 modüler süit, stüdyo tipi daireler ve 6 adet penthouse yer alacak. Proje kapsamında 84 metrekareden başlayıp 760 metrekareye kadar çıkacak farklı özelliğe sahip alternatifler bulunacak. Projede, değişik katlarda 8 adet kat bahçesi de yer alacak. Projede yatırımcılara daireleri kiralama şansı veren ‘condo’ sistemi de uygulanacak. Haftalık ve aylık kiralamaların yanı sıra 6 aydan uzun süreli kiramala hizmeti de verilebilen Rixos Residences Bomonty’de yatırımcılar istedikleri zaman evlerini kullanırken, diğer günlerde de Rixos, daireleri kiraya verebilecek.

Bomonti’de hangi projeler bulunuyor

Bomonti’de inşasına başlanan Rixos Residences Bomonty’nin hemen yanı başında yer alan Piyale Paşa - Kağıthane tüneli ile E-5 ve TEM’e üç dakikada ulaşılıyor. Ocak ayında Dolmabahçe - Bomonti tünelinin de açılması planlanıyor.
Rixos Rezidances Bomonty kulesinin yanı başında Ant yapı tarafından inşa edilen AntHill’in iki kulesi, Sinpaş tarafından projelendirilen 2 kule, Tekfen tarafından proje aşamasında olan 1 kule ile Hofman tarafından inşasına başlanan bir başka proje bulunuyor.
Rıxos Rezidances Bomonty projesinin yanında bulunan Bomonti Bira Fabrikası’nda da IC GRUP tarafından 5 yıldızlı otel ve kongre merkezi projesi başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!