Rixos, 2 milyar dolarlık 10 yeni proje hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Rixos, 2 milyar dolarlık 10 yeni proje hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

Otelcilikte çok hızlı büyüyen Rixos Grubu, gayrimenkulde de atağa kalktı.

Haberin Devamı

Rixos Residences Bomonty ile İstanbul’daki ilk gayrimenkul geliştirme projesini 6 ay önce açıklayan Rixos, Ofton İnşaat’ın Taksim Elysium Suites projesini de, Rixos Elysium Suites adıyla işletecek. Rixos FTG Development CEO’su Samim Hatipoğlu, “Rixos’un gayrimenkul projeleri kapsamında, 10 projelik hedefi var. Bunların toplam değeri 1.5-2 milyar dolar ve 2 yıl içinde hayata geçirilecek. Bu projelerde yatırımı biz yapmıyoruz; yatırımcıları var. Bizim fonksiyonumuz projeleri heykeltıraş gibi şekillendirmek, hayata sunmak” dedi. FTG’nin şu an elindeki toplam projelerin büyüklüğünün de 5 milyar dolar olduğunu aktaran Hatipoğlu, “Bu değerin içinde sadece rezidans, süitler ve villalar yok; alışveriş merkezleri, ofisler ve başka işler de var” diye konuştu.
Otel, inşaat ve gayrimenkul
Rixos FTG Development CEO’su Samim Hatipoğlu, Rixos grubunda 3 ana şirket olduğunu hatırlatarak, “Otel grubunda 12’si işletmede ve 20’si geliştirme aşamasında oteller var. Sembol İnşaat yıllık 1.5 milyar dolar civarında ciro yapan, Türkiye’nin en önemli müteahhitlik gruplarından biri. FTG, yani Fettah Tamince Gayrimenkul ise; rezidans, suites ve villas olmak üzere 3 konseptte projelerde yer alıyor” dedi. Hatipoğlu, Rixos’un 10 gün önce anlaştığı Taksim Elysium Suites projesi için de “6 ayda İstanbul’da 2 projeye çıktık. Sene sonuna kadar 4 projeyi buluruz. Şu an FTG bünyesinde 3 proje aktif satışta. İkisi İstanbul’da, biri Antalya’da” dedi. Samim Hatipoğlu, Antalya’da ‘villa’ konseptindeki projede ‘parçalı mülkiyet’ hakkı sattıklarını belirtti, bunu şöyle açıkladı:
İstanbul’a da villa projesi
“Bu konseptte villaların 10’da 1 hissesini satıyoruz. Bu hisseleri alanlar yılın 5 haftası otel hizmeti alırken, yılın geri kalan döneminde villaları Rixos olarak biz kiraya veriyoruz. Villalar, Kuzey ülkelerinden inanılmaz talep görüyor. İstanbul’da da villa projemiz olacak, ancak İstanbul’da parçalı mülkiyetle satış yapmayacağız. Boğaz’ın iki yakasında da olmak istiyoruz. Rus oligark veya Körfez’in zenginleri İstanbul’a gelince bütün Rixos hizmetlerini alacakları villalarda oturacak.”

Haberin Devamı

Bomonty’nin yarısını sattı

Haberin Devamı

RIXOS grubunun İstanbul’da ilk açıkladığı gayrimenkul projesi olan Rixos Residences Bomonty’de, asıl yatırımcının Ayaydın Ailesi ve İpek Çakırkaya olduğunu hatırlatan Samim Hatipoğlu, “Bomonti projesinin Taksim’den farkı, haftalık, aylık ve 6 aylık gibi dönemlerde kiraya verilecek olması. Rixos Elysium Suites’te ise haftalık ve aylık kiralamanın yanında günlük de kiralama yapacağız. Çünkü burası İstanbul’un kalbi. Müşteri bulma sıkıntımız da olmaz” dedi. Hatipoğlu, Bomonti’deki Rixos Bomonty Residence’de 308 dairenin yüzde 45’inin satıldığın da belirterek, “Yaz aylarından itibaren yabancılara da satış olur. Antalya başta olmak üzere turistik bölgelerdeki otellerimizde konaklayan yabancılara yoğun tanıtım yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!