Rings İstanbul ile Avrupa Gayrimenkul ödülünü aldı

Güncelleme Tarihi:

Rings İstanbul ile Avrupa Gayrimenkul ödülünü aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 00:00

UNESCO’nun Türkiye’yi Dünya Miras Listesi’nden çıkarma tehdidiyle karşı karşıya bırakan Haliç Metro Geçiş Köprüsü ile tartışılan Mimar Hakan Kıran Mimarlık, Sancaktepe Rings İstanbul Projesi’yle de Google ve Bloomberg Televizyon işbirliğinde düzenlenen 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nin prestijli kazananları arasında gösterildi.

Gayrimenkul Ödülleri, 22-23 Eylül’de düzenlenecek Gayrimenkul Ödülleri Zirvesi’nde Londra’da verilecek. Yarışma jurisi  80 profesyonelden oluşuyor. Jüriler arasında, Google İngiltere Muhasebe Müdürü James Bacon, Ulusal Gayrimenkul Uzmanları Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Peter Bolton King, Kraliyet Yeminli Müfettişler/Müşavir Enstitüsü’nden David Dalby ve İskoçya Kraliyet Bankası’ndan Mike McNamara yer alıyor.
Ödül getiren proje
Selçuklu Holding iştiraki Selin Yapı tarafından İstanbul Sancaktepe’de hayata geçirilen Rings İstanbul, 1500 konut, AVM ve sosyal tesislerden oluşuyor. Yüksek Mimar Hakan Kıran’ın imzasını taşıyan 230 bin metrekarelik alana sahip proje, dikey alanda müstakil yaşam sunuyor. Proje, toplamda üç etap halinde inşa ediliyor. İdeali, geleneksel ve tarihi yapılarla ilgili gözlem ve deneyiminden yola çıkarak, çağdaş, fonksiyonel ve özgün binalar tasarlayan Hakan Kıran, eserlerinde geleneksel kültür ve birikimini birleştiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!