Reuters'dan şirket kurtaran program

Güncelleme Tarihi:

Reutersdan şirket kurtaran program
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Basın ve finans piyasalarının bir numaralı enformasyon kaynağı olmayı hedefleyen Reuters, Cenevre'de kurduğu Global Teknik Merkezi'ni ilk kez basına açtı. Merkezde düzenlenen Infoworld'98 Fuarı'nda risk yönetiminden tek para birliğine geçişi kolaylaştıracak yeni ürünler tanıtılıyor. Bu ürünler arasında en fazla ilgiyi, fiyatı 1 milyon dolara (250 milyar lira) kadar çıkabilen, Kondor+ adlı ‘‘risk yönetimi’’ programı gördü.

Banka ve büyük şirketler için üretilen Kondor+ sistemi geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Para ve döviz piyasalarında yaşanabilecek olası krizleri ve global kredi olanaklarını ortaya koyan bu sistem, kullanıcıya darboğazın atlatılması için çeşitli analizler yaparak yol gösteriyor. Bu sistemi kullanan şirketlerin başında Credit Lyonnais Bankası, ING ve Daimler Benz geliyor.

Bu ürünlerle hem eski hem de yeni müşterileri hedef aldıklarını belirten Reuters'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Jean Claude Marchand, ‘‘Türkiye gelişmekte olan bir pazar. Şimdi kriz yaşıyor olsa da Asya da öyle’’ diye konuştu.

10 gün içinde 28 ülkeden 3 bin 500 Reuters müşterisinin gezmesi beklenen 3'üncü Infoworld Fuarı'nda Reuters'in yeni ürünleriyle birlikte halen finans ve medya kuruluşlarında kullanılan 53 ürünün tanıtımı yapılıyor. 1997'de 2.8 milyar sterlinlik yıllık gelirinin yüzde 8'ini araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayıran Reuters'in yeni ürünleri şöyle:

Reuters 3000 Xtra:

Fuarda en çok üzerinde durulan ürün. Müşteriye para piyasayalarıyla ilgili istediği konudaki bilgiye kolayca ulaşmasını sağlıyor. Sistem eski ve yeni dataları aynı ekran üzerinde göstererek kullanıcıya karşılaştırmalı analiz yapma imkanı tanıyor. Yeni sistemin 6 ay içinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Reuters Business Briefing (RBB):

Bu ürün kullanıcıya ilgilendiği konuyla ilgili 18 dilde 4000 kaynaktan yayınlanan haber, makale ya da raporlara ulaşma imkanı sunuyor. ‘RBB via channelcast’ ise Internet üzerinden Reuters arşivlerine ulaşılmasını sağlıyor.

Para birliğine geçiş:

Haberin Devamı

Reuters, geliştirdiği Euro programıyla şirket ve bankaları tek para birimine adapte etmeye hazırlanıyor. Para birliğine geçen ülkeler, bu ürün sayesinde Avrupa piyasalarındaki gelişmeleri aynı anda izleyebilecekler.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!