REUTERS: Türk iş adamları Rusya’yı tek tek terk ediyor

Güncelleme Tarihi:

REUTERS: Türk iş adamları Rusya’yı tek tek terk ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 16:02

Reuters haber ajansı, Rusya ile ‘uçak krizi’ sonrasında gerilen ilişkilerin ardından, Rusya’da Türk iş adamları için iş yapmanın her geçen gün biraz daha zorlaştığına işaret eden bir analiz kaleme aldı.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansına özel konuşan Rusya’daki Türk iş adamlarından biri, “Türkler için burada iş yapmak oldukça zor hale geldi” dedi.

Türk iş adamları, Rus yetkilileri kendi şirketleri için resmi yaptırımları aşan engeller koymakla suçladı ve bu durumun evlerine dönen Türk iş adamı sayısında artışa neden olduğuna işaret etti.

‘Uçak krizinden’ önce, Rusya’da inşaattan turizme ve hatta Türk mallarını ithal edenlere kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren 1500 firma vardı.

200'E YAKIN ŞİRKET RUSYA'DAN ÇIKTI

Reuters, resmi rakamlara ulaşılmamış olduğunun altını çizerek, ilişkilerin gerilmesinden bu yana yaklaşık 200 şirketin ülkeyi terk ettiğini belirtti.

Ajansa konuşan birçok Türk yönetici, Rusya’dan vize alma konusunda sorun yaşadıklarını ve bağlantılarını yeniden kurmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

RUS İSİMLERLE KAYIT

Reuters’ın Moskova’da konuştuğu dört Türk iş adamından ikisi şirketlerini Rus akrabalarının ya da güvendikleri Rus arkadaşlarının adına kayıt ettirdiklerini ifade etti.

Türk iş adamları, Rus medyasındaki algının ve yorumların Rus yetkililerden gelen baskının artmasına neden olabileceğini de ifade etti.

Ajans, Rusya İçişleri Bakanı’na yorum için ulaşamadıklarını belirtti. Ekonomi Bakanlığı ise Türk iş adamlarının bahsettiği sorunların görev tanımları kapsamına girmediğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!