Restorasyon sürer hayat normalleşir

Güncelleme Tarihi:

Restorasyon sürer hayat normalleşir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 08:30

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, alınan proaktif tedbirlerle ekonomide ısınmanın durduğunu belirterek, “2019’da restorasyon süreci devam edecek, hayat daha da normalleşecek” dedi.

Haberin Devamı

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, hükümetin aldığı proaktif tedbirlerle ekonominin içine girdiği türbülanstan çıktığını belirtti. “2019’da bu restorasyon sürecinin devam edeceğini, hayatın daha da normalleşeceğini düşünüyorum” diyen Özcan, “ekonomide ısınma sona erdi” mesajı verdi. Vakıfbank Spor Kulübü voleybolda globalleşme yolunda ilk Bosna Hersek’te attı. Saraybosna şehrinde gerçekleştirilen voleybol okulu açılışı Genel Müdür Özcan’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışta sırasında bir grup gazeteciyle sohbet toplantısı düzenleyen Özcan, hem sporda hem de ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

MÜŞTERİYE DESTEK

Ekonomide yaşanan sıkıntılı  müşterilerinin mağdur olmamaları için her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Özcan, “Müşterilerimizle yapılandırmalar yapıyoruz. Onlara her türlü desteği veriyoruz. Ancak bize çok sayıda yapılandırma ve konkordato talebi gelmedi. Yönetilebilir seviyede olduğunu söyleyebilirim. Hatta oturup konuyu değerlendirdiğimizde bir kısmı konkordatodan vazgeçti. Hükümet sıkı maliye politikası ile bütçe disiplinini sağladı. 2019’da uluslararası para ve sermaye piyasalarının Türkiye olan güveni de artacak” diye konuştu. Bankaların sendikasyonlarını yapmaya devam ettiğini de dile getiren Özcan şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türkiye’deki finans sektörünün toplam büyüklüğü 900 milyar dolar. Bütün finans sektörünün büyüklüğü bir Avrupa bankası kadar değil. Türkiye bu konuda prematüre bebek gibi, bu nedenle çok ciddi adımlar bekliyorum. Önümüzdeki günlerde ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı yoluyla uluslararası piyasalarda yeni ihraçlar yapmaya devam edeceğiz.”

Özcan, Hazine’nin bireysel yatırımcıya yönelik çıkaracağı döviz ihracı ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Hazine de dahil Türkiye’deki finans kuruluşları iç piyasaya yönelik döviz üzerinden menkul kıymet ihracında bulunamıyordu. Bu bir yenilik ve ilk. Türkiye’de vatandaş tasarruflarını döviz olarak değerlendiriliyor. Nitekim bugün Türkiye’de toplanan mevduatın yüzde 50-55’i yabancı para. Bu başka ülkelerde görünen bir durum değil. Bu noktada tasarruf sahiplerinin ilgisini çekecek döviz cinsinden tahvil ihracı anlamlı bir şey. Yastık altında yatan tasarrufların ekonomiye kazandırılması için yararlı bir girişim diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

TOPU İLK KEZ 11 YAŞINDA GÖRDÜM

- 1960 yılında babasının memur olarak çalıştığı Beytüşşebap’ta doğan Mehmet Emin Özcan, sporun kendileri için önemini anlatırken topu ilk olarak 11 yaşında gördüğünü söyledi. Parasız yatılı olarak kazandığı Diyarbakır Maarif Koleji’ne başladığında topla tanıştığını anlatan Özcan, şunları aktardı: “6 çocuklu bir ailenin çocuğuyum. Çocukluğumda spor yapma imkanım olmadı. Okula başladığımda bir gün arkadaşlar ‘basketbol oynayacağız’ dediler. Önüme bir top attılar, ne olduğunu bilmiyorum. İlk defa topu o gün gördüm. Gölün bile ne demek olduğunu bilmiyordum.”

KÜRESEL ATAĞA BOSNA İLE KALKTI

- TÜRKİYE’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı ile faaliyet gösteren Vakıfbank Spor Kulübü, Avrupa’daki ilk voleybol okulunu Bosna Hersek’in Saraybosna şehrinde açtı. Sportska Dvorana Ramiz Salcin Spor Salonu’ndaki açılış törenine T.C. Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, Bosna Hersekli yerel yöneticiler, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri, Vakıfbank üst düzey yöneticileri ile Vakıfbank Voleybol Okulu Saraybosna antrenörleri ve öğrencileri katıldı. Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, ‘’İki ülke arasındaki tarihi ve manevi bağı pekiştirmek adına özel bir adım atıyoruz. Gönül bağımızın yanı sıra Bosna Hersekli gençlerin spora olan yatkınlıkları da buraya yatırım yapmamızın gerekçelerinden biridir. Bu yurtdışında ilk adımımız, devamı gelecek’’ dedi. Öncelikle banka olduklarını söyleyen Özcan, “Paramızı bankacılıktan kazanıyoruz. Ama ben bizim bankacılıktan öte bir kuruluş olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü köklerimiz yüzyıllar öncesine dayanıyor. Vakıf kültüründen geliyoruz ve bizim sosyal sorumluluk tarafımız da çok ağır basıyor. Topluma karşı sadece para kazanmak değil bazı görevlerimiz olduğunu ve bunları yerine getirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Biz bunları spor, kültür ve özel çocukların eğitimi olmak üzere üç başlık altında topladık. Ayrıca kültür yayıncılığına da başlamış olmak bizim için çok önemli. Reklam bütçemizin yüzde 25’ini sosyal sorumluluk faaliyetlerine ayırıyoruz” diye konuştu..

Haberin Devamı

KONUT KAMPANYASI CANLILIK GETİRECEK

- MEHMET Mehmet Emin Özcan, konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Maliyetimizin çok altında faiz vermemiz katlanabileceğimiz, sürdürebileceğimiz bir durum değil. Faiz yükünü konut satın almak isteyen kişilerle müteahhitlerin müşterek paylaşması işin rasyonel olanı. Bu adım piyasaya canlılık getirecek. Vatandaştan yüksek talep bekliyorum. Bence konut sektöründeki durgunluğun önemli bir nedeni de konut kredi faizlerinin yüksek olması. Faizler düşmesi sektörde ciddi bir canlılık yaratacak. Böyle bir formülü diğer özel bankalar da benimseyebilir.”

 

BAKMADAN GEÇME!