Restoran markaları raflara taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Restoran markaları raflara taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:39

TÜRKİYE’de yaklaşık 10 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan restoran sektörü yeni bir girişimin kapısını açıyor.

Haberin Devamı

Son dönemlerde restoranlarda gördüğümüz çeşitli soslar, yemekler, baharatlar ve içecekler market raflarına taşınmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki 5 yılda yeni yatırım yapacaklarını açıklayan Casita Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tanrıverdi, “Kendi restoranlarımızda sunduğumuz ve isim hakkını satın aldığımız birçok ürünü market raflarına taşımak için harekete geçtik. Tüketiciler tarafından gelen talepler doğrultusunda ilk etapta dondurulmuş ürünlere yönelik üretim yapacağız” dedi.

10 YILDA HIZLA BÜYÜDÜ

Sektördeki gelişmeleri anlatan Haluk Tanrıverdi, şunları söyledi: “Restoran sektörü çok ciddi bir değişimden geçiyor ama sektör hala işin çok başlarında. Türkiye’de toplam restoran sektörü 10 milyar dolar civarlarında. Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında bu rakam çok düşük kalıyor. İspanya’nın sadece Barcelona bölgesinde yeme içme sektörünün büyüklüğü 30 milyar dolar civarında. Bizce sektörün önü çok açık. Bundan 10 yıl önce dışarıda yemek lüks olarak görülürdü ve özel günlere ayrılan bir organizasyon iken, son 10 yılda hayatın bir parçası olmaya başladı.”

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Son yıllarda restoran zincirlerindeki satınalmalara değinen Haluk Tanrıverdi, “Gerçekten markamıza değer verecek, gerektiği özeni gösterecek yatırımcılarla bir araya gelmek ve markamızı emin adımlarla büyütmek için çalışıyoruz. Bu konuda yerli yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki dönemde imzalar atılabilir. Bu alana yapılan her türlü yatırım Türkiye için çok önemli” diye konuştu.

Kuveyt’e yatırım yaptı

Türk restoran zincirlerinin yurtdışında hızlı bir büyüme yakaladığının altını çizen Haluk Tanrıverdi, “Kuveyt Casita’nın açılışını yaklaşık bir yıl önce tamamladık. Türkiye’ye tatile gelen bir çok yabancı işadamı kendi ülkesine buradaki markaları götürmek için çalışıyor. Bize de çok fazla talep geliyor. Yurtdışında yeni yatırımlar yapmak için görüşmeler sürüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!