Resmi Türk-Amerika Ticaret Odası kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Resmi Türk-Amerika Ticaret Odası kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 12:24

ABD'de ilk resmi Türk-Amerikan Ticaret Odası, Chicago kentinde kuruldu.

Türk ve ABD'li tanınmış işadamları, ekonomistler ve ticari hukuk uzmanlarının idare heyetinde bulunduğu bulunduğu Türk-Amerikan Ticaret Odası (TACCoMM), Türkiye ile Amerika arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yardımcı olarak, Türk ve Amerikan işadamları arasında diyaloğu sağlayacak.

TACCoMM Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Berksoy, şimdiye kadar ABD'nin çeşitli bölgelerinde Türk-Amerikan ticaret odalarının kurulmuş olduğuna değinerek, daha önceki kuruluşların hiçbirinin resmiyet kazanmadığını, Chicago'da kurulan TACCoMM'un, resmi olarak tescil edilmiş olduğunu açıkladı.

Ticaret Odası'nın, dünya ticaretinde önemli bir yeri olan Chicago'da kurulmasının Türk-Amerikan ticaret hacminin artırılmasında önemli bir rol oynayacağına değinen TACCoMM sözcüsü Hulisi Tezcan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarını kaydetti.

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki firmalar ile Amerika'daki firmalar arasında bir köprü oluşturmayı amaçladıklarını belirten Tezcan, çalışmalarını ticari bir bilimsellik açısında gerçekleştireceklerine değindi. Tezcan, Türkiye'deki firmaları ABD'deki en doğru firmalar ile buluşturacakları ortamı hazırlayacaklarını açıkladı.

Chicago Türk Başkonsolosu Yavuz Aktaş'ın çabaları ile, kentin merkezindeki ünlü IBM gökdeleninde bir ofise kavuşan kuruluş, şimdiden Amerika'daki işadamlarının odak noktası olmayı başardı.

Kuruluşun bünyesinde, ABD'de ticari hukuk alanında çalışan ünlü avukatlar, tanınmış siyasi şahsiyetler ve ünlü Türk, Amerikalı iş adamları bulunuyor.

TACCoMM Yönetim Kurulu, Cengiz Berksoy, Hulusi Tezcan, William Miller, Charles Vihon, Tolga Kılıç, Henry Lipinske, Mike Prescott, Richard Phelan'dan oluşuyor. Chicago Başkonsolosu Yavuz Aktaş da kuruluşta onur üyesi olarak yer alıyor.

TACCoMM kuruluşu, Chicago Ticaret Odası ile Chicago'nun bağlı bulunduğu eyalet olan Illinois'in Ticaret Odası'na üye olarak kabul edildi. Kuruluşun Web adresi: http://www.TurkishChamber.org.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!