Renkler farklı dertler ortak! 4 büyük borçlu

Güncelleme Tarihi:

Renkler farklı dertler ortak 4 büyük borçlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 21:52

Türkiye’de futbol kulüplerinin borcu 2016-2017 sezonunda zirve yaptı. Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Türkiye’nin 4 büyük kulübünün borcu 3.8 milyar lirayı buldu. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un toplam gelirleri ise 1.1 milyar lirada kaldı.

Haberin Devamı

SON yıllarda giderleri doğru yönetemeyen, gelir kalemlerini çeşitlendiremeyen Türkiye’nin 4 büyük kulübünde borç zirve yaptı. Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Türk futbolunun 4 büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un toplam borcu, 1 Haziran 2016-28 Şubat 2017 dönemini kapsayan 9 aylık bilançolara göre, 3.8 milyar TL’yi aştı. Kulüplerin bu dönemdeki gelirleri ise 1.1 milyar lirada kaldı.

Renkler farklı dertler ortak 4 büyük borçlu

UEFA’YA RAĞMEN ARTTI

Son yıllarda kulüplerin giderlerine UEFA’nın Financial Fair Play freni geldi. Ancak buna rağmen kulüplerin borcu azalmak bilmedi. 4 büyük kulübün de UEFA ile yaptığı mali anlaşmalara rağmen borç yükü arttı. Uzmanlar, futbol yöneticilerini uyararak 2017-2018 transfer sezonunda harcamaların dikkatli yapılması gerektiğinin altını çizdi. Borç yükünde ilk sırayı Galatasaray aldı. Sarı-kırmızılı takımın borcu 1 milyar 232 milyon lirayı buldu. Bu rakam Fenerbahçe’de ise 1 milyar 124 milyon lira oldu. Son iki yılda şampiyonluk yaşayan Beşiktaş’ın da borcu 1 milyar lira sınırına ulaşarak 970 milyon lira oldu. Bu sezon yeni stadına kavuşan Trabzonspor’un borcu ise 520 milyon lirayı buldu.

Haberin Devamı

GELİRDE BEŞİKTAŞ

Bu dönemde gelirleri zirve yapan Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlı takım 403.7 milyon lira gelir elde etti. Beşiktaş’ın gelirlerinde ise en önemli artış UEFA, lisanslı ürün satışı ve maç hasılatından geldi. Siyah beyazlıların sadece lisanslı ürün satışından 65 milyon lira gelir elde etmeyi başardı. Aynı dönemde Fenerbahçe’nin gelirleri ise 349.7 milyon lira oldu. 126.8 milyon liralık gelire ulaşan Trabzonspor ise gelirde en çok isim hakkı kalemini arttırmayı başardı. Bordo-mavili takımın isim hakkı gelirleri 46 milyon lirayı buldu.

RİVA GS’Yİ KURTARIR MI?

Galatasaray’ın kurtuluş reçetesi olarak görülen ve dün ilk etap ihalesi tamamlanan Riva arazisi de kulübün borçlarını kapatmaya yetecek gibi durmuyor. Dün ihaleden sonra açıklama yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray büyük maddi sıkıntı yaşıyor diye bir algı yaratıldı. Bizim bankalara ve finans kuruluşlarına borcumuz 173 milyon dolar (610 milyon TL). Riva projesi ile borçları kapatacağız” demişti. Ancak kulübün borcunun 1.2 milyar liraya ulaştığı görülüyor.

Haberin Devamı

Renkler farklı dertler ortak 4 büyük borçlu

Renkler farklı dertler ortak 4 büyük borçlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!