Renault'un pazar payı yüzde 3.7 oldu

Güncelleme Tarihi:

Renaultun pazar payı yüzde 3.7 oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 13:07

Renault Grubunun, bu yılın ilk yarısında dünyada binek ve ticari pazar payını yüzde 3,7 düzeyinde tutarak istikrarlı bir performans sergilediği bildirildi.

Haberin Devamı

Renault'dan 2009 yılı ilk yarı ticari sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, dünyada, Renault Grubunun binek ticari pazar payını yüzde 3,7 düzeyinde tutarak istikrarlı bir performans sergilediği belirtilerek, yüzde 16,5 daralan binek ve ticari toplam dünya pazarında, grubun satışlarının yüzde 16,5 azaldığı ifade edildi.
Grubun yüzde 15,6 gerileyen binek pazarında yüzde 13,7 gerileyen satışlarıyla pazar payını 0,1 puan arttırarak yüzde 4,3'e çıkardığı vurgulandı.

Avrupada Renault Grubunun binek pazar payını yüzde 8,4 düzeyinde koruduğu vurgulanan açıklamada, bu performansa birinci çeyreğe oranla (yüzde 7,9) ikinci çeyrekte artan (yüzde 8,8) pazar payı sayesinde ulaşıldığı belirtildi.

Renault'un yılın ilk yarısında ve 11 yıldan uzun bir süreden bu yana ticari araç pazarında liderliği elinde bulundurduğuna işaret edilen açıklamada, Grubun, pazar payını 0,6 puan arttırarak yüzde 14,8'e çıkardığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada bölgeler bazındaki sonuçlara da yer verildikten sonra satışların modeller arasındaki dağılımı ele alındı. Buna göre, 2009 yılının ilk yarısında Mégane Coupé, Mégane Sport Tourer, Grand Scénic, Scénic ve Clio III faz 2'den oluşan 5 yeni modelin satışa sunulduğu, Renault Grubunun böylece 2009 yılında ortalama yaşı 2,5 yıl olan tamamen yenilenmiş bir ürün gamına sahip olduğu vurgulandı.

SONUÇ

Açıklamanın sonuç bölümünde, hüküm süren finansal ve ekonomik kriz ortamında, Renault Grubunun yılın ikinci yarısı için sağlam kozlara sahip olduğuna işaret edilerek, Avrupa'da çok tutulan Mégane, Scénic, Grand Scénic, ve Clio III faz 2 gibi modellerden oluşan ürün gamının yenilenmesinin tam olumlu etkisinin olacağı belirtildi.

Avrupadaki çevre ve vergi mevzuatına özellikle uyum gösteren Renault eco2 gamına dikkat çekilerek, Grubun Avrupa'da sattığı araçların yüzde 60'ının kilometrede 140g'nin altında CO2 yaydığı ve bu araçların üçte birinden fazlasının 120g'den düşük emisyon değerleri sergilediği hatırlatıldı.

Mevcut ekonomik koşullara uygun ve artış dinamiğini sürdüren Entry gamından da söz edilen açıklamada, 2009 yılı ilk yarısında Renault'nun, 12 Şubat 2009 tarihinde duyurulan eylem planı sonucunda, anlamlı şekilde müspet bir nakit akışı gerçekleştirdiği, grubun net karının 30 Temmuz günü yayınlanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!