Remzi Kitabevi, Akmerkez’de 5 milyon dolara iki kat aldı

Güncelleme Tarihi:

Remzi Kitabevi, Akmerkez’de 5 milyon dolara iki kat aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Akkök Grubu şirketlerinden Ak Enerji, Akmerkez’deki merkez ofisini 5 milyon dolara Remzi Kitabevi’ne sattı. Şirket, Akkök Grubu’nun İstanbul Gümüşsuyu’nda bulunan merkez binasına taşınacak. Remzi Kitabevi ise Cağaloğlu’ndaki 80 yıldır faaliyet gösterdiği merkezini nisan ayında Akmerkez’deki yeni ofisine taşıyacak.

Ak Enerji ofis satışından elde edeceği gelirin 1 milyon doları ile yeni taşınacağı ofisi satın alırken, kalan 4 milyon dolarla yatırım yapacak. Remzi Kitabevi ise bu satın almanın sonucunda yazar sayısında artış öngörüyor.

AKKÖK’E TEK MERKEZ: Akkök Grubu tüm şirketlerini Gümüşsuyu’ndaki merkez binasına topluyor. Halen Akal Tekstil, Aksa Sanayi ve Akkök Şirketler Grubu’nun merkezinin bulunduğu Gümüşsuyu’ndaki binaya Ak Enerji taşınıyor. Ak Enerji ise Akmerkez’de bulunan ofis satışıyla gelir elde ederken, Akkök Grubu’nun merkeziyle de aynı binada faaliyet gösterecek. Ak Enerji Muhasebe Müdürü Fevzi Bayüstün, şirketin faaliyetleri açısından grup şirketleri ile birarada olması konusunda karar alındığını belirterek, şöyle konuştu: ‘Akmerkez’de mülkiyeti Ak Enerji’ye ait olan iki katı Remzi Kitabevi’ne sattık. Grup şirketlerimizde Gümüşsuyu’ndaki binada olduğu için birarada olma kararı aldık. Taksim Gümüşsuyu’ndaki grubun merkez binasında zemin katı ile 3 ve 4’üncü katları Akal Tekstil’den 1 milyon dolara satın alacağız. Kalan 4 milyon dolar da yatırımlara yönlendirilecektir. Çünkü biz sürekli yatırım yapan bir şirketiz.’

NİSAN AYINDA TAŞINACAK: Konuyla ilgili olarak borsaya gönderilen açıklamada da satışa konu olan bölümlerin brüt 2 bin metrekare olduğu belirtilirken, satış bedelinin KDV hariç 5 milyon dolar olduğu belirtildi. Cağaloğlu’nda faaliyet gösteren Remzi Kitabevi ise Akmerkez’deki E Blok 13 ve 14’üncü katlara genel müdürlüğünü ve yayınevi yönetimini taşıyacak. Remzi Kitabevi Yöneticisi Fevzi Kılıçaslan, ödemeyi peşin olarak yaptıklarını, bu taşınmanın daha fazla yazarla çalışma avantajı sağlayacağını ifade etti.

REMZİ Kitabevi 1927 yılında Remzi Bengi tarafından kuruldu. Kitabevi önce İstanbul Beyazıt ’ta açtığı bir dükkanla faaliyete geçti. Kuruluşundan bu yana yaklaşık 4 bin kitap yayınlamış olan Remzi Kitabevi bugün, Remzi Bengi ’nin, 1965 yılında yayıncılığa başlayan damadı Erol Erduran ve torunları Ömer ve Ahmet Erduran tarafından yönetiliyor. 1993 yılında perakende kitap satışı konusunda yeni girişimlere başlayan kitabevi 1994 yılının başında ilk şubesini Akmerkez’de açtı. Kitabevinin şu anda üç ilde 9 şubesi bulunuyor. Kitabevi yakında 10’uncu şubesini İstanbul Levent Kanyon Alışveriş Merkezi’nde açacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!