Rekor kıran altını geride bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Rekor kıran altını geride bıraktı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2011 09:55

Avrupa'daki borç krizini yayılacağı ve ABD'deki bütçe açığı tartışmalarının yarattığı endişeler nedeniyle, güvenli liman olarak görülen değerli madenler rekor kırmaya devam ediyor. Herkesin gözünü altına çevirdiği bu dönemde gümüşteki yükseliş daha sert olarak gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Altının onsu bugün spot piyasada 1,610.10 doları görerek tarihi rekorunu tazelerken, üst üste yükseliÅŸ kaydettiÄŸi 11 iÅŸlem gününde yüzde 8 deÄŸer kazandı. Altın ÅŸu anda da 1,603 doların üzerinde seyrediyor.Â

 

Yükselen fiyatlara paralel olarak Kapalıçarşı'da Cumhuriyet Altını 574 lira, çeyrek altın ise 140 liranın üzerinde satılıyor.

 

Ä°KÄ° HAFTADA YÃœZDE 15

 

Dün yaklaşık yüzde 2.5 yükselerek Mayıs ayından beri ilk defa 40 doları geçen gümüş ise bu yükselişte altını geride bırakmış durumda. Onsu 40.27 doların üzerinde kapanan gümüşün son iki haftadaki getirisi ise yüzde 15'i geçti. Gümüş bugün de yaklaşık yüzde 1'lik yükselişle 40.80 doların üzerine çıktıktan sonra hafif gerileyerek yeniden 40 dolar seviyesine geldi. 

 

Haberin Devamı

ALTIN DAHA YÃœKSELÄ°R MÄ°?

 

Uzmanlar, teknik göstergelerin altının onsunun gelecek bir kaç ay içerisinde 1,700 doları geçebileceği yönünde tahminler yapıyor.

 

Reuters'a konuşan yatırım danışmanlığı şirketi Cabot Money Management'in yatırım başdanışmanı Robert Lutts, özellikle ülkelerin borç krizine yönelik tartışmalarının endişeleri artırdığını ve bunun diğer ülkeler üzerinde yaratacağı sonuçların yatırımcıları kaygılandırdığına dikkat çekti.

 

Lutts, "Altının onsunun önümüzdeki altı ile dokuz ay içerisinde 2,000 dolara doğru bir hareket çok da çılgınca gözükmüyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!