Rekor havaalanı

Güncelleme Tarihi:

Rekor havaalanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Antalya Havalimanı'nın Yeni Dış Hatlar Yolcu Terminali, süresinden 4 ay önce sadece 20 ayda bitirildi. Her yaz yaşanan sıkışıklığa son verecek terminal yarın hizmete giriyor.

Yaklaşık 85 milyon dolara (20 trilyon lira) malolan yıllık 15 milyon yolcu kapasiteli terminali, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakan Mesut Yılmaz açacak. Tesisi açılış öncesi gazetecilere gezdiren Yeni Dış Hatlar Yolcu Terminali Genel Müdürü Samim Aydın, mevcut dış hatlar terminalinin yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

Turistler rahat edecek ‘‘Milyonlarca turist havaalanında büyük işkence çekiyordu. Yeni terminal ile bu sorun tamamen ortadan kalkacak. Terminal en son teknolojiler kullanılarak yapıldı. Optik bagaj okuyucuları sayesinde uçağa binmeyen yolcunun bagajı da yüklenmeyecek. Yatırımımızın karşılığını, duty free, ofis ve mağaza gelirlerinden, uçak, körük ve köprü hizmetlerinden, uçağa verilen elektrik ve kullanma suyu bedellerinden, yolcu başına alınacak bedelle karşılayacağız.’’

Terminalde neler var?

8'i körüklü toplam 10 köprü 57 check-in masası,

46 pasaport kontrol kabini, restoran, kafeterya,

duty free magazaları, 10 çıkış noktası,

8 vize bankosu 6 bagaj alma caroseli

Bayındır Holding tarafından yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen, Türkiye'nin en büyük terminali, planlanan süreden 4 ay önce tamamlandı. Bayındır Holding'in 9 yıl işletmesini üstlendikten sonra DHMİ'yi devredeceği, toplam 56 bin metrekare kapalı alana sahip dev tesis, bir saat içinde 22 uçak ve 4 bin yolcuya hizmet verebilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!