Rekor bağış gecesinde aldığı tabloyu Olli Rehn’e gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Rekor bağış gecesinde aldığı tabloyu Olli Rehn’e gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2006 00:00

Özürlü çocuklar için gerçekleştirilen müzayede toplanan 1 milyon 726 bin YTL’lik bağışla bir rekora imza atarken, gecenin sponsorlarından Cihan Kamer de 401 bin YTL’ye aldığı üç tablo ile en yüksek bağışı yaptı. Paul McMillen’in fotoğraf çalışmasını 250 bin YTL’ye alan Kamer, bunu da AB konusundaki mesajlarıyla birlikte Olli Rehn’e gönderdi.

AÇIK Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen "Çağdaş Resim Bağış Müzayedesi’nde 1 milyon 726 bin YTL’lik bağış toplandı. Bahçelievler 0-6 Yaş Çocuk Yuvası Özürlüler Binası Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaasında kullanılacak olan bu para, bugüne kadar bir gecede toplanan en yüksek bağış oldu. Dubai merkezli Emaar’ı ortak olarak Türkiye’ye getiren Cihan Kamer ise, ilk sponsorluk faaliyetleri olan bu müzayedede üç tabloya verdiği 366 bin YTL ile en yüksek bağışı yaptı. Bu arada Kamer, 250 bin YTL vererek aldığı tabloyu Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’e hediye olarak gönderdi.

RESİMDEN ANLAMAM: Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen müzayadede Haldun Dostoğlu’nun bağışladığı Paul Mc Millen’in fotoğraf çalışmasını 250 bin YTL, Milli Takımlar Teknik Direktör Fatih Terim’in bağışladığı Elvan Alpay tablosuna 116 bin YTL ve yine Dostoğlu’nun bağışı olan İnci Eviner tablosuna da 35 YTL veren Kamer, şöyle konuştu: "Emaar faaliyet gösterdiği ülkelerde sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyor, gittiği ülkelerin insanlarına da bir yarar sağlamayı amaçlıyor. Bu nedenle sporsor olduk. Ben de özürlü çocuklarımıza bir faydamız olsun diyerek müzayedede üç tablo aldım. Yoksa resimden anlamam. Diğer konuklar da müzayedeye çok ilgi gösterdi ve rekor bağış toplandı, güzel bir hayır işi oldu."

BİRAND İLE GÖNDERDİ: Aldığı resimlerden birini Olli Rehn’e gönderme nedeni konusunda ise Kamer, şöyle konuştu: "O gece gazeteci Mehmet Ali Birand ile aynı masadaydık. AB üzerine sohbet ettik. AB Komisyonu’nun 8 müzakere başlığının açılmaması yönündeki tavsiye kararının ne kadar haksız bulduğumu, Türkiye’de pek çok şeyin AB kriterlerinin de üzerinde olduğunu aktardım. Her resmin birisi tarafından açık artırmaya çıkarıldığı gecede Mc Millen’in resmin satışını da Birand yapıca, kendisinden AB konusundaki mesajlarımla birlikte bu resmi Olli Rehn’e hediye etmesini rica ettim."

60 ÇOCUĞA HİZMET: Yapılan bağışlarla 20 ünlü ressamın tablolarının açık artırmayla satıldığı gecede ayrıca, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Kezban Arca Batıbeki ve Mustafa Horasan’ın iki yağlıboya tablosunu 30 bin YTL’ye aldı. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç da ahbap-altın varak için 60 bin YTL ödedi. Meri-Bülent Pulak çifti 155 bin YTL’ye, Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da 45 bin YTL’ye bir tablo alarak çocuklara katkıda bulundu. Müzayededeki tablo satışları Demet Akbağ, Ali Koç, Fatih Terim, Monik Benardete, Erkut Soyak, Nevbahar Koç, Zeynep Fadıllıoğlu, Aslı Soyak, Rıfat Özbek, Vuslat Sabancı Doğan, Mehmet Ali Birand ve Alinur Velidedoğlu gibi ünlü isimler tarafından gerçekleştirildi. Gecede toplanan gelir 0-6 yaş arasındaki özürlü çocuklar için kullanılacak. Ağır özürlü ve özürlü olarak iki ayrı bölümden oluşacak rehabilitasyon merkezi tamamlandığında, 10 odasıyla aynı anda 60 çocuğa hizmet verebilecek.

İlk faaliyetleriyle dikkatleri çektiler

AÇIK Kapı Derneği, rekor bağışla dikkati çekerken, müzayede derneğin ilk organizasyonu oldu. Bahçelievler Çocuk Yuvası’na daha önce gönüllü olarak katkıda bulunan, daha sonra bunu dernek çatısı altında geliştirmeyi planlayan bir grup arkadaşın çabasıyla kurulan Açık Kapı Derneği’nin başkanlığını Merve Gürsel yapıyor. Batya Edin, Berrin Yoleri ve Maide Kurttepeli’nin yönetiminde bulunduğu derneğin kurucu üyeleri arasında ise şu isimler yer alıyor: "Aslı Soyak, Burçak Sayılgan, Didem Kurdoğlu, Esra Civelek, Nevbahar Koç, Şeli Elvasvili, Serra Taşkent, Sevgi Toprak Tunga, Suzan Keleş, Zeynep Bilgin ve Zeynep Üstünel."

Tablo alarak kim ne bağışlamış oldu

Cihan Kamer: 401 bin YTL

Meri-Bülent Pulak: 155 bin YTL

Vuslat Doğan Sabancı: 45 bin YTL

Rahmi Koç: 30 bin YTL

Malzeme bağışlarıyla gelir 2 milyon YTL’yi aştı

ÜNLÜ sanatçı Nilüfer’in ücret almadan sahneye çıktığı, Sıtkı Kösemen’in çocuklarla ilgili bir kitapla katkıda bulunduğu gecede, müzayadenin yanı sıra malzeme bağışlarıyla birlikte sağlanan gelir 2 milyon YTL’yi aştı. Mimar Emre Arolat’ın projesini üstlenerek destek verdiği merkezin yapımına malzeme katkısında bulunacaklar ise şöyle: "Nurus Mobilya, Konfeti, Mezzeluna, Toprak Seramik, Alper Tunga (İtalyan parke üreticisi Margaritelli’nin temsilcisi) Ada Mobilya, Kahve Dünyası, Güral Porselen, Parmak ve Arçelik." Bu arada toplanan bağışın beklenen miktarın çok üzerinde olduğunu belirten dernek başkanı Merve Gürsel, "Artan parayla da halen Bahçelievler’de devam eden bebek ünitesi projesine destek vereceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!