Reklamlara 43 Kristal Elma

Güncelleme Tarihi:

Reklamlara 43 Kristal Elma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Reklam dünyasının Oscar'ı kubal edilen Kristal Elma ödülleri önceki akşam sahibini buldu. 43 Kristal Elma Ödülü'nün dağıtıldığı yarışmada basın dalında Volkswagen/Geyik, televizyon dalında Turkcell/Telesekreter ve kampanya dalında Panasonic cep telefonu büyük ödüle layık görüldü.

REKLAMCILAR Derneği'nin verdiği 11. Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri önceki gece Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Okan Bayülgen'in yaptığı ve 1047 eserin yarıştığı gecede basın dalında Volkswagen/Geyik, televizyon dalında Turkcell/Telesekreter ve kampanya dalında Panasonic cep telefonu büyük ödüle layık görüldü. Her yıl Türk reklamcılığının yaratıcılığını ödüllendirmek, reklam sektöründe çalışanların başarılarını belgelemek amacıyla ‘‘Bu yıl Elma için ne yaptın?’’ sloganı altında düzenlenen yarışmada, sahneye yukarıdan iplerin ucunda sallanarak inen Kurban Grubu da bir konser verdi. Bu yıl başlatılan bir uygulama ile Kristal Elma ödüllerine teknik standart getirildi ve standartı aşamayan yarışmacılara Kristal Elma ödülü verilmedi. Bu nedenle 58 kategoride düzenlenen yarışmada sadece 40 Kristal Elma ödülü verildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'den 44'ü Reklamcılar Derneği üyesi 77 firmanın katıldığı Kristal Elma yarışmasında bazı reklam ajansları birden fazla ödül alırken bazıları da hiç ödül alamadı. Bu yıl dağıtılan Kristal Elma yarışmasının yıldız ajansları Y&R/Reklamevi, Medina Turgul/DDB ve RPM cdp Europe oldu. Y&R/Reklamevi 8 adet Kristal Elma ile gecenin en çok ödül kazanan reklam şirketi olurken, Medina Turgul/DDB 6, RPM cdp Europe ise 4 Kristal Elma kazandı. Büyük ödüllerle birlikte 43 adet dağıtılan Kristal Elma ödüllerine 16 reklamevi sahip oldu. Yarışmaya katılan 62 reklamevi ise Kristal Elma ödüllerinden hiç birisini alamadı.

BÜYÜK ÖDÜLLER

Kamuoyunda ‘‘Altın Elma’’ olarak anılan ‘‘Kristal Elma Büyük Ödüllerini’’ ise Türkiye'de reklamcılık dünyasının duayeni sayılan Eli Acıman dağıttı.

Kristal Elma yarışmasında bu yıl dağıtılan ödüller ağır olduğu için ödüller, herkül görünüşlü erkek vucut güzellerine taşıtıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!