Rekabet Kurulu Telsim'in satışını onayladı

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurulu Telsimin satışını onayladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 16:08

Rekabet Kurulu, Telsim'in satışına izin verdi. Kurul, bugünkü toplantısında, Telsim'in en yüksek teklifi veren Vodafone Telekomünikasyon ile ikinci en yüksek teklifi veren MTC Telekomünikasyon'a satışını değerlendirerek, söz konusu işlemde ”rekabet yönünden” engel olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kurul, ihalede en yüksek iki teklifi veren şirketin Telsim'i devralmasını, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'a göre değerlendirirken, söz konusu satış işleminde, “hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi” gibi bir sakınca bulmadı.

Buna göre, “Telsim Varlıkları Ticari ve İktisadi Bütünlüğü”nün en yüksek teklifi veren Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ya da ikinci en yüksek teklifi veren MTC Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Ticaret A.Ş'ye satışına dönük işlem, “Rekabet Kurulu'ndan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ” çerçevesinde değerlendirildi.

En yüksek iki teklifi veren Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ya da MTC Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Ticaret A.Ş'nin Telsim'i devralmalarının “4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında hakim durum yaratılmasına veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesine ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılmasına yol açmayacağına” karar verilirken, söz konusu işleme izin verildi.

TMSF tarafından 13 Aralık 2005'te 2 milyar 804 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Telsim ihalesinde en yüksek teklifi, 4 milyar 550 milyon dolar ile Vodafone Telekomünikasyon şirketi vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!