Real Moskova’ya Türkler damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

Real Moskova’ya Türkler damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 00:00

Rusya ise, Türkiye, Almanya ve Polonya’dan sonra Real’e evsahipliği yapan dördüncü ülke unvanını aldı. Real’in 10 bin metrekarelik alışveriş alanına sahip, Moskova’daki ilk mağazasına da evsahipliği yapan M1 alışveriş merkezinin inşaatını ise Enka gerçekleştirdi.

30 MİLYON DOLARLIK MERKEZ:

Metro Grubu 50 mağazanın bulunduğu alışveriş merkezi için 30 milyon dolarlık yatırım yaptı. Gıdadan giysiye, ayakkabıdan aksesuara kadar çok sayıda ürün satılacak merkezde, Eczacıbaşı Grubu’nca üretilen fayanslar kullanıldı. Türk firması olan Taç Linens de mağazasıyla Moskova’nın en yeni alışveriş merkezinde yerini aldı. Real Rusya Genel Müdürü Thorsten Vogt, önemli bir pazar olarak gördükleri Rusya’da genişleme politikası başlattıklarını söyledi. 1994’ten beri Doğu Avrupa’da yayılmaya başladıklarını dile getiren Vogt, Rusya’da ilk mağazalırının açıldığı günün kendileri adına çok büyük bir gün olduğunu ifade etti. Kasım ayı sonunda Rusya’daki 2’inci marketlerini açacaklarını, Aralık’ta da Rusya’nın Tobliati şehrinde daha küçük çaplı bir market açacaklarını bildiren Vogt, ‘Hedefimiz Rusya’da 2006 sonuna kadar 8, 5 yıl sonunda ise 25 mağazaya ulaşmak’ dedi. Real’in müşterilerine 35 binin üzerinde ürün sunduğunu belirten Vogt, Rus tüketicilere en fazla ürünü en uygun seçenekte sunarak büyüme stratejisi izleyeceklerini de sözlerine ekledi.

TÜRK KOBİ’LERİNE DESTEK:

Real’in Uluslararası Operasyonlar Sorumlusu Dusan Wilms de, Rusya pazarıyla tanışmalarını değerlendirirken, potansiyel gördükleri ülkelere teşviklere bakmaksızın girdiklerini vurguladı. Real’in gittiği her ülkede istihdam yarattığına dikkat çeken Wilms, ‘Biz uluslararası bir grup olmamıza rağmen, bulunduğumuz her ülkede yerli tedarikçilerle çalışıyoruz’ diye konuştu.

Müteahhitler Rusya’da bu yıl 1.7 milyar dolarlık 37 iş aldı

TÜRKİYE ile Rusya arasındaki ticaretin son yıllardaki hızlı gelişimi de dikkat çekiyor. 2000’de 4.5 milyar dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2005’in ilk yarısında 8 milyar doları buldu. Türkiye-Rusya ticaret hacmi 2004 sonunda ise 11 milyar dolardı. İki ülke arasındaki ortak işlerde müteahhitlik projeleri de önemli bir yer tutuyor. 2005’in ilk 6 ayında, Rusya’da Türk firmaları tarafından verilen 37 müteahhitlik hizmeti 1.7 milyar dolarlık iş hacmi oluşturdu. Bu rakam 2004’te tüm yıl boyunca 746 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!