Ray yılı

Güncelleme Tarihi:

Ray yılı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 00:30

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2015 yılında demiryolu yatırımlarına yoğunlaşarak 9 milyar liralık yatırım gerçekleştireceklerini, bu çerçevede yeni ihaleler açılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Elvan, 2014 yılını değerlendirdiği ve bakanlığının 2015 hedeflerini açıkladığı basın toplantısında 2015 yılında da 2014’te olduğu gibi demiryolu yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirterek, hızlı tren yapılması konusunda yoğun bir talep olduğunu kaydetti. Elvan, “2015 yılında temel öncelikler arasında birinci sırada demiryolu yatırımları var” dedi.

Ray yılı

ÇALIŞMALARA DEVAM

Elvan, demiryolu projelerine dair bilgi verirken Ankara-İzmir hattı üzerinde bulunan Afyon-Uşak arası kesimin ihalelerine çıktıklarını, şu an bunun değerlendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydederken, yeni yılda da Turgutlu’ya kadar olan kısmın ihalelerine çıkacaklarını, üç ihale olacağını ve Turgutlu’dan İzmir’e kadar olan kesimin projelendirme çalışmalarına devam edildiğini bildirdi. Elvan, bu çalışmalar tamamlanınca ihaleye çıkacaklarını ifade ederek, “Ankara-İzmir hattını hızlandırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Elvan, Konya-Karaman hattını 2015’de tamamlamış olacaklarını kaydederek, İstanbul-Edirne hızlı tren hattının ihalesini gerçekleştireceklerini, Mersin-Adana hızlı tren hattının yapımına da başlayacaklarını bildirdi. Şehirlerdeki raylı sistem çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Elvan, Ankara’da Keçiören metrosunda test sürüşlerinin haziranda başlayacağını belirterek, “Hedefimiz 2015’te Keçiören hattını açmak” dedi. Gelecek yıl 1,000 km’lik bölünmüş yol yapmayı hedeflediklerini ve 850 km’lik tek yol yapacaklarını ifade eden Elvan, “Ovit Tüneli’ni bitirmeyi hedefliyoruz, yine Cankurtaran Tüneli’ni bitiriyoruz” dedi.

TRAFİK YÜZDE 15 ARTTI

Elvan, havayolu alanındaki çalışmalara ilişkin de bilgi verdi ve 2014’te uçak trafiğinde yüzde 15’lik artış sağlandığını ve iç hat yolcu sayısının da yüzde 13 arttığını belirtti. Gelecek yıl yeni havalimanları yapılması ve mevcutların bakımlarının tamamlanması için yoğun bir faaliyet yürütüleceğini belirten Elvan, “Trakya bölgesinde yeni bir havaalanı inşa etme hedefimiz var. Bu konuda çalışmalar sürüyor” dedi. Uzay ve uydu alanında çalışmalara da değinen Elvan, Türksat 6A uydusunun yapımına başlandığını hatırlatırken, 2015 ilk yarısında da 4B uydusunun uzaya fırlatılacağını ifade etti. Denizcilik sektöründe önemli gelişmeler olduğunu, Filyos limanı altyapı ihalesine çıkıldığını hatırlatan Elvan, bu limanın yapım çalışmalarının 2015’te başlayacağını duyurdu ve “Mersin’e yönelik konteyner limanı yapımı için de ihale sürecine gireceğiz... Yat limanı kapasitemizde de ciddi bir artış hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

4G İHALESİ İLK ÇEYREKTE

Türkiye’nin mobil teknolojiler anlamında önemli mesafe kat ettiğine dikkat çeken Elvan, mobil abone sayısının 72 milyona ulaştığını ve Türkiye’nin yüzde 99.9’unun kapsama alanı içinde olduğunu belirtti. Telekomünikasyon alanında en önemli hedeflerinden birinin fiber kablo altyapısını geliştirmek olduğunu belirten Elvan, “Fiber kablo altyapısında 240,000 km’ye ulaştık, ancak bu alanda temel hedefimiz 1 milyon km’ye ulaşmak” dedi. 4G teknolojisine yönelik teknik düzeydeki çalışmaları tamamladıklarını da belirten Elvan, “Hedefimiz 2015’in ilk çeyreğinde bu ihaleyi gerçekleştirebilmek” dedi.

Suç işleyen cezasını çeker

BAKAN Elvan, yeni yayınlanan basından, siyasete, iş dünyasına kadar geniş bir alanı içeren dinleme listeleriyle ilgili konuştu. 17-25 Aralık öncesi döneme ait dinleme kayıtlarının silindiğini ifade eden Elvan, “Hani diyorlar ya ‘kayıtlar mı silinecek’ diye. Kayıtları silenler paralel yapının kendisi. Herhalde günah çıkarıyorlar. Silinen kayıtlar geri kazanılmaya çalışılıyor. Suç işleyen cezasını çekecektir” dedi.

Haberin Devamı

Yolda kalanlar arasın!

HAVAYOLLARINDA Batman, Diyarbakır, Hatay’da sis; Bursa, Yenişehir ve Çanakkale’de kar nedeniyle aksaklıklar olduğunu söyleyen Elvan “Kütahya-Afyon ve Balıkesir-Akhisar yolunda da kapanma oldu, ancak açılmak üzere. Yolla ilgili her türlü durum için 0312 415 80 00 ve 0312 425 47 12 numaralarına ulaşabilirler” dedi.

Suç her yerde suç

ELVAN Gazeteci Sedef Kabaş’ın attığı tweet nedeniyle gözaltına alınmasını ise şöyle değerlendirdi: “Nasıl bir tweet attığını bilmiyorum. Ancak unutulmamalıdır ki, gerçek hayatta suç olan sosyal medyada da suçtur. Sosyal medyayı kendi ahlaki ve etik değerlerimizle kullanmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!