Ran Lojistik hisseleri IMKB'de

Güncelleme Tarihi:

Ran Lojistik hisseleri IMKBde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 10:28

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, 2010 yılında, başlatmış oldukları halka arz seferberliği ile çok ciddi sayıda halka arzların gelmesini beklediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Erkan, Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş'nin halka arzı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ran Lojistik'in halka arzının uzun bir aradan sonra gerçekleştirilen ilk halka arz olduğunu belirtti.

2008 yılında yaşanan global kriz ve bu krizin etkilerinin 2009 yılına sarkması nedeniyle halka arzlarda çok ciddi yavaşlama görüldüğünü dile getiren Erkan, Ran Lojistik'in arzının bu yıl yapılan ilk halka arz olduğunu söyledi.

Bundan sonra artık halka arzların önünün açılmasının gerektiğini düşündüklerini ifade eden Erkan, konjonktürün bu aralar daha uygun olduğunu kaydetti.

Hüseyin Erkan, dünyadaki krizin etkilerinin giderek yavaşlıyor olması ve ABD ile batılı ülkelerin ekonomilerinde iyileşme sinyali gelmesi üzerine bütün dünyada halka arzlarda artış görüldüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Biz de bu yılı ilk Ran Lojistik ile açıyoruz. Arkasının geleceğini umut ediyoruz. Elimizde bazı başvurularımız var, yıl bitmeden birkaç halka arzın da geleceğini düşünüyoruz. 2010 yılında, başlatmış olduğumuz bu halka arz seferberliğiyle birlikte çok ciddi sayıda halka arzların gelmesini bekliyoruz. Küçük, orta ve büyük ölçekli şirketler olmak üzere Türkiye'de kurulu on binlerce şirkete ulaşabilmeyi, onlara halka arzın ve sermaye piyasalarının getireceği avantajların neler olacağını anlatmayı planlıyoruz. Bu çerçevede de daha öncede anons edilmiş olan planlarımız var.”

Lojistik sektöründen ikinci bir temsilcinin borsaya başvurmasını çok anlamlı bulduğunu vurgulayan Erkan, Lojistik sektörünün gerek Türkiye'nin ihracatında oynadıkları rol gerekse Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü görevi görmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli de 18 ay sonra yapılan bu halka arzın herkese hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra İMKB başkanı Erkan ve Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Benli beraberce çana vurarak seans açılışını gerçekleştirdi.

HALKA ARZ SONUÇLARI

Haberin Devamı

Verilen bilgiye göre, 26-28 Ekim tarihleri arasında sermayesinin yüzde 25,2'lik kısmını İMKB Birincil Piyasası'nda halka arz ederek süreci başlatan Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş. hisseleri “RANLO” koduyla işlem görecek.

19 Ekim'de başlatılan halka arz seferberliğinden sonraki ilk halka arz olan Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş'nin hisselerine arzın birinci günü ilk 49 saniyede 9 milyon 152 bin liralık talep geldiği, böylece 2,86 liradan halka arza çıkan hisselerin tavan fiyatı 3,16 liraya yükseldiği belirtildi. İlk gün oluşan talebin toplamı ise 21 milyon liraya ulaştı.

Böylece ilk gün arz büyüklüğünün 2,3 katı taleple karşılaşan Ran Lojistik'in, halka arza konu olan 3,2 milyon lira nominal değerli hisselerinin yüzde 87,5'ini yatırımcı ile buluşturduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Halka arzın ikinci gününde ise ilk gün oluşan fiyatın yüzde 10 üzeri olan 3,48 lira baz fiyattan, ilk gün satışı gerçekleştirilmeyen 400 bin hisse adet satışı yapılarak, iki gün içinde toplam 10 milyon 240 bin liralık halka arz geliri sağlandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!