Ramazanda kırmızı ete zam yok

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda kırmızı ete zam yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 11:25

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (KETBİR) Başkanı Bülent Tunç, ramazan ayında et fiyatlarının artmayacağını, bilakis kırmızı et fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini ifade etti. Tunç, “Et üreticileri hayvancılıkta verilen teşviklerden yararlandığı için ellerinde yeteri kadar hayvan mevcut. Yani et stoğunda sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tunç, ramazan ayında genellikle fırsatçılardan kaynaklanan et fiyatlarında zam beklentisinin olduğunu ancak bu beklentinin başarılı hayvancılık politikaları ve teşvikleri ile boşa çıkarıldığını söyledi.

Et üreticileri hayvancılıkta verilen teşviklerden yararlandığı için yeteri kadar stokları olduğunu söyleyen Tunç, ramazan ayında kırmızı et fiyatlarında bir düşüş yaşanabileceğine dikkati çekti.

Tunç, et üreticilerinin ve tüketicilerin korunduğunu ifade ederek, “Kaçak hayvan ticaretinin büyük oranda azaltılmasıyla yerli üreticiler korunurken, et ithalatına izin verilerek de tüketiciler korunmaya çalışıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et fiyatlarının yükselmemesi için büyük gayret gösteriyor” diye konuştu.

“18 liradan düşük sucuk, yüzde 100 dana olamaz”

KETBİR Başkanı Bülent Tunç, güncel et maliyetleri ve fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bir kilogram yerli etin kendilerine maliyetinin yaklaşık 16 lira olduğunu söyledi. Tunç, piyasadan et ve et ürünleri alırken vatandaşların ürünlerin üzerinde bulunan etiketleri dikkatle incelemesi gerektiğine işaret ederek, “Piyasada 18 liradan daha düşük fiyatla satılan hiçbir sucuk yüzde 100 dana olamaz, mutlaka içine başka ürünler karıştırılmıştır. Kıyma 18, kuşbaşı da 20-21 liranın altına satıldığında yüzde 100 dana eti olduğunu düşünmüyorum” diye uyarılarda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!