Ramazanda 2 milyon kap yemek dağıtacaklar

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda 2 milyon kap yemek dağıtacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 11:48

Ramazan kampanyasını başlatan Kızılay, Türkiye geneline yayılmış 13 aşevinden ihtiyaç sahiplerine 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacak. Kızılay ihtiyaç sahiplerine de yurt içinde de 200 bin gıda kolisi ulaştıracak.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde hizmet veren 13 aşevinde yaklaşık 800.000 kişiye iftarlık ve sahurluk yemek dağıtacak. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıracaklarını belirterek, 1 ay boyunca 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacaklarını söyledi.

İstanbul’da Kızılay’ın Ramazan kampanyasını başlatan Dr. Kerem Kınık, bu ramazanda da iftar ve sahur sofralarına ramazan bereketi getireceklerini kaydetti.

Bağışçılardan sağlanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada köprü görevi gördüklerini kaydeden Kınık, ramazan boyunca Kızılay’ın 13 aşevinin faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti.

30 ÜLKEDE 10 MİLYON KİŞİ

Kınık, başta Konya, İstanbul, Ankara, Edirne olmak üzere 13 ayrı yerde bulunan aşevlerinin yaklaşık 800 bin ihtiyaç sahibine her gün sıcak yemek ulaştıracağını söyledi. Kınık, aşevlerinde ramazan boyunca 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacağını da belirtti. Kınık “Bu yıl ramazanda 30 ülkede 10 milyon kişiye bağışçılarımızın desteğiyle yardım elimizi uzatacağız. Vatandaşlarımızın fitre, zekat ve bağışlarına talibiz”dedi.

Haberin Devamı

Kızılay yurt içinde 75 TL karşılığında bağışlanacak yardım kolilerini de de 1 milyon kişiye ulaştıracak. Kızılay yurt içinde 200 bin gıda kolisi dağıtacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!