Ramazan pidesine zam yok

Güncelleme Tarihi:

Ramazan pidesine zam yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 11:55

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin Türkiye genelinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3-3,5 lira arasında satılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Balcı, Federasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere pide ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ramazan boyunca tüm illerde pidenin geçen yıl olduğu gibi kilogramı 3-3,5 lira arasında satılacağını belirten Balcı, buna göre 300 gramlık pidenin 1 liradan satışa sunulacağını söyledi. Balcı, Türkiye genelinde pidenin önceki yılla aynı fiyattan satılmasının bir ilk olacağını ifade etti.

Bazı illerde 450 gramlık pidenin 1,5 liradan satılacağını kaydeden Balcı, iller arası gramaj farkından dolayı fiyat farklılıkları olsa dahi 1 kilogramlık pidenin fiyatının 3-3,5 lira arasında değişeceğini ve geçen yılla aynı fiyatta olacağını belirtti.

Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin olarak da maliyetlerde bir değişim olmadığı takdirde önümüzdeki 3 ay boyunca fiyatlarda bir artışa gidilmeyeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Nisan ayında yaptıkları toplantıda “maliyetler değişmediği sürece 4 ay ekmeğe zam yok” dediklerini, ancak bunun “ekmek zammı 4 ay sonra gelecek” şeklinde yansıtıldığını anlatan Balcı, “Bugünkü rakamlara göre 3 ay zam yok diyoruz” dedi.

Bir süredir ekmeğe zam yapılmadığını, bu süre içinde ham madde fiyatlarında artış olduğunu dile getiren Balcı, bu artışları fırıncı esnafının göğüslediğini ve ekmeğe zam yapılmadığını söyledi.

Federasyon Başkanı, Türkiye genelinde tüm odalara pide fiyatlarına ilişkin genelgeyi dün gönderdiklerini de bildirdi.

RUHSATSIZ ÜRETİM

Fırıncı esnafının sorunlarına da değinen Balcı, küçük esnafın gıda mühendisiyle çalışmak zorunda olduğunu, bir gıda mühendisinin 5 işletmeye baktığını, ay sonunda küçük esnafın “hiç işletmeye gelmeyen gıda mühendisine para ödemek zorunda kaldığını” savundu. Bunun da maliyetlere yansıdığına işaret eden Balcı, bu konuda bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyledi.

Balcı, gelişigüzel fırın açılmasının önlenmesi ve ruhsatsız üretim yapan fırınların kapatılmasını istedi.

Halil İbrahim Balcı, fırıncı esnafının üzerinde yük olan sorumlu işletmeci istihdam edilmesi uygulamasının da kaldırılmasını talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!