Ramazan etkinliğini Sultanahmet'e geri getirmeyin

Güncelleme Tarihi:

Ramazan etkinliğini Sultanahmete geri getirmeyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 16:20

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, “Ramazan etkinliğini, Sultanahmet Meydanı’na geri getirmek gibi bir hata asla yapılmamalıdır” dedi.

Haberin Devamı


TUROB’un, Mayıs ayı geleneksel öğle yemeğinde konuşan Bayındır, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Aldığımız bazı duyumlara göre, Ramazan Etkinliğinin, bu yıl yeniden Sultanahmet Meydanı’nda yapılacağını, büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Halbuki Beyazıt Meydanı, gerek bu iş için, gerek Sultanahmet ile Beyazıt arasında kalan esnaf için en uygun ve doğru mekandır. Fatih Belediyesi’nin iyi organizasyonu ile, tezgah açan esnaf, Beyazıt Meydanı’nda çok iyi bir şekilde koordine edilebilir. Ramazan etkinliğini, Sultanahmet Meydanı’na geri getirmek gibi bir hata, asla yapılmamalıdır”

‘İstanbul’da Ramazan’ projesini başlatıyoruz

Bu yıl otel doluluklarının iyi gittiğini belirten Bayındır, şöyle devam etti:

"Özellikle, 15 Mart’tan itibaren ciddi doluluklar yaşayarak, bugünlere geldik. Haziran ve Temmuz ayları da, gelen rezervasyonlara göre yoğun gözüküyor. Sadece, Ağustos’ta, Ramazan ayı nedeniyle biraz durgunluk yaşanabilir. Bu durgunluğu aşmak için, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB, THY, TÜRSAB işbirliği ile ‘İstanbul’da Ramazan’ projesini başlatmayı planlıyoruz. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, hedef pazarlarımızda, tanıtım ve pazarlama çalışması yapacağız.  Burada, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, gerekse mahalli belediyelere, büyük işler düşmektedir. Mesela, otobüslerin gece 02.00’ye kadar çalışması, Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ramazan şenlik ve eğlencelerinin kaliteli şekilde tertip ve organize edilmesi, bazı alışveriş merkezlerinin sahur vaktine kadar açık kalması gibi çalışmalar yapılabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!