Rahmi Koç: Merkezi'in taşınması bir şeyi değiştirmez

Güncelleme Tarihi:

Rahmi Koç: Merkeziin taşınması bir şeyi değiştirmez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 14:39

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusunda, “Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması veya Ankara'da kalması bir şeyi değiştirmez” dedi. Marmaris Netsel Marina Çarşısı'nda Edwards Mağazası'nın Marmaris Şubesi'nin açılışına katılan Rahmi Koç gazetecilerin sorularını cevapladı.

Mağazanın açılışını Torunlar Holding sahibi Aziz Torun ile birlikte yapan Rahmi Koç daha sonra müşterilerle de yakından ilgilendi.
Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir ve reklamcı Nail Keçili'nin de katıldığı açılışta basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Koç, devalüasyon zamanında kriz yaşadıklarını ve bir çok mağazayı kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusunda da değinen Koç, şunları söyledi:
“Bugün dünyada bazı ülkelerde Merkez Bankası ya o ülkenin başkentinde ya da finans merkezi ve ekonominin ağırlıklı olduğu olan şehirleri de bulunuyor. Türkiye'de ekonomi ağırlıklı olarak İstanbul'da bulunuyor. Artık internet sistemi o kadar gelişti ki, nereye taşınırsa taşınsın sorun olmaz. Bazı büyük şirketler ve kişiler artık internet sayesinde işlerini evlerinden yürütüyorlar. Bu hükümetin vereceği bir karar. Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması veya Ankara'da kalması bir şeyi değiştirmez.”
Bir basın mensubunun, “Ekonomik olarak her şeye sahipsiniz. Bugüne kadar yapmak isteyip de yapamadığınız bir şey var mı?” sorusuna Rahmi Koç, şu cevabı verdi:
“İşi-gücü olmadan sahillerde bir tişört bir mayoyla yatıp kalkan insanlar var. Dünya umurunda değil. Böyle hiçbir şeyi düşünmeyen yaşayan insanlara o kadar çok imreniyorum ki. Bu güne kadar benim öyle bir fırsatım olmadı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!