Rabobank'tan dolar/TL tahmini

Güncelleme Tarihi:

Rabobanktan dolar/TL tahmini
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 09:46

Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys, gelecek 3 aylık dönemde dolar/TL kurunun 4,20'lere kadar çıkabileceğini söyledi

Haberin Devamı

Bloomberg HT'de yayınlanan "Akllı Para" programına konuk olan Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys, 2018'in ilk üç ayında dolar/TL'nin 4 lira seviyesinin üzerine çıkacağını öngördüğünü söyledi:

"Biz, Türkiye hakkında iyimserdik. Benim yıl sonu kuru için tahminin 3,40'tı. Hatta eylül ortasına gelene kadar daha da düşeceğini tahmin ediyordum. Ancak sonrasında alttaki yapı çok hızlı şekilde değişti. Benim görüşüm şu: Bu ilk yukarı yönlü hareket. Gelecek üç aylık dönemde dolar/TL'nin 4'ün üzerindeki seviyelerde işlem göreceğini, 4,20 seviyesine çıkacağını öngörüyorum. Ancak daha sonra tekrar bu seviyeden inebilir. Böyle bir seriyi daha önce de gördük. Bu bir konsolidasyon yükselmesi. Önümüzdeki yılın birinci çeyreğinde bu seviyeye geldiğinde dolar/TL'nin tekrar kademeli olarak aşağı düşmesini bekliyorum."

Haberin Devamı

Matys Türkiye değerlendirmesinde ise "Siyasi belirsizlikler azaldı, global hissiyat da olumluydu. Bu itici güçler sermaye girişlerini arttırdı fakat hanehalkının dolar talebi devam ediyordu..Ancak kimse ABD ile bu denli bir diplomatik krizi öngöremezdi, bu da kurdaki yükselişe yol açtı" ifadelerini kullandı.

Eylül ayında doların G10 paraları karşısında da değer kazandığını hatırlatan Matys, "Vergi indirim paketinin de ABD dolarına kısa vadede yukarı ivme sağlaması mümkün, bu da kurun daha yukarı gitmesine yol açacak" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!