Rabobank ile nişan bozuldu Şekerbank yeniden vitrinde

Güncelleme Tarihi:

Rabobank ile nişan bozuldu Şekerbank yeniden vitrinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 00:00

Şekerbank Genel Müdürü Hasan Basri Göktan, Rabobank’ın sorunu tahkime götüreceği yolundaki açıklamaları üzerine, "Bizim elimiz tahkimde çok güçlü" dedi. Göktan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Rabobank tahkime gideceğini söylüyor. Biz bu açıdan çok güçlüyüz. Medeni Kanun’un 113. maddesi, "Vakfın malları satılır veya el değiştirirse bu mahkemenin iznine tabidir" hükmündedir.

Bu izne gidileceği ve yetkili Türk mahkemelerinin kayıtsız şartsız onayının aranacağı satış sözleşmesinin şartlarından birisidir. Tahkim bu hususu göz önünde bulundurarak ilgili ülkenin hukukundaki zorunluluk hükümlerini herhalde dikkat alacaktır. İşin esası ve doğrusu budur."

ŞEKERBANK’ın yüzde 51’inin Rabobank International Holding B.V’ye satışı sözleşmesinin 15 Şubat’ta sona ermesinin ardından banka ana hissedarları, muhtemel yatırımcılardan ilgilenenler ile hemen görüşmelere başlanacağını ve mart ayı içinde de bu yatırımcılar ile yapılacak ön görüşmelerin tamamlanacağını bildirdi. Şekerbank yönetimi, geçen hafta, Rabobank’ın 15 Şubat’ta mahkemenin asgari fiyatı belirleyen kararıyla bağdaşmayan bazı şartlar ileri sürdüğünü ve bu önerilerin kabul edilmediğini açıklamış ve yeni bir süre uzatım kararı olmadığı için hisse satış sözleşmesinin kendiliğinden sona erdiğini belirtmişti. Ancak Şekerbank Genel Müdürü Hasüan Basri Göktan, hisse satışı veya ortaklık konusunda banka hissedarlarının kararlılığının sürdüğünü ve yeni takvimin de en kısa sürede kamuoyuna duyurulacağını söylemişti.

INTERCONSULT YETKİLİ: Şekerbank’dan dün sabah İMKB’ye yapılan açıklamada, bankanın ana ortaklarının Şekerbank’ta sahip oldukları hisselerin satışı ve/veya ortak alınması konusunda uluslararası danışmanlık limited şirketi "Interconsult"ın yetkili kılındığı hatırlatıldı. Danışman firmanın muhtemel yatırımcılardan ilgilenenler ile görüşmelere hemen başlayacağı, mart ayı içinde bu yatırımcılar ile yapılacak ön görüşmeler tamamlanarak, bu tarihten sonra uygun bulunan yatırımcılar ile "masaya oturulacağı" belirtildi.

EN UYGUN TEKLİFİ VEREN: Açıklamada, "Söz konusu vakıf hisseler için en uygun teklifi veren yatırımcıya satışı, en kısa süre içerisinde gerçekleştireceklerdir" denildi. 125 milyon YTL olan ödenmiş sermayesinin yüzde 42.96’sı Şekerbank Personeli Munzam Vakfı’na, yüzde 9.08’i Şekerbank Personel Vakfı’na, yüzde 11.35’i de diğer ortaklara ait, yüzde 36.61’i ise halka açık bulunuyor.

Rabobank: Bir şekilde Türkiye’ye gireceğiz

RABOBANK’ın Türkiye Temsilcisi Tahsin Sağışman, Şekerbank ile satın alım sözleşmelerini sona ermesi konusunda olayların geldiği noktayı daha yeni algılamaya başladıklarını belirterek, "Bundan sonra top, hukukçularda, avukatlarda. Son sözü onlar söyleyecek. Ancak Şekerbank ile olmazsa başka kurum ile bir şekilde Rabobank’ın Türkiye’ye girmesini sağlayacağız" dedi. Sağışman şunları söyledi: "Hukukçu değilim. Ayrıca işim Rabobank’ın Türkiye’ye dönük faaliyetlerini koordine etmek. Rabobank’ın Türkiye’ye girişi için çok emek harcadım. Bunca çabadan sonra olanlar, beni çok üzdü. Bundan sonra top hukukçularda. Ben çok fazla görüş belirtmek istemiyorum. Ancak yeni süreçte teklif sahiplerinin bununla ilgilenen taraf olarak bize ne yapıldığını düşünmesi lazım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!