Quest.Net 20 bine yakın kişiden 20 milyon lira para toplamış

Güncelleme Tarihi:

Quest.Net 20 bine yakın kişiden 20 milyon lira para toplamış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 00:00

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “nitelikli dolandırıcılık” yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan Quest.Net International’ın 20 bine yakın kişiden 20 milyon liradan fazla para topladığını açıkladı.

SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı Bakanlığı’nın Cumhuriyet Başsavcılığı’na, yetkilileri hakkında “nitelikli dolandırıcılık” yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan Quest.Net International Limited firmasının 20 bine yakın kişiyi milyonlarca liralık bir mağduriyete uğrattığı iddia ediliyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün “Bu insanlardan 570 dolar ile 2500 dolar arasında para alınmış. Baktığınız zaman bu vesileyle 20 milyon liradan fazla da para toplanmış oluyor” dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Rainer Brüderle ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin Quest.net sistemiyle ilgili suç duyurusuna ilişkin soruları üzerine şu bilgileri verdi:

Titan’ı hatırlattı

Bu uygulama 20 bine yakın kişiyi mağdur etti. Geçmişte de benzer bir şekilde Titan saadet zincirinin ortaya çıkmış, o konu da yargıya gitmiş ve birçok kişi ciddi cezalar almıştı. Quest.Net uygulamasında da insanları ikna etmek için bu sistemden yararlananlar arasında hakimler, savcılar, polisler, avukatlar yer aldığına ilişkin bir reklam kampanyası da yürütülmüş. Bu duruma bakanlık olarak müdahale ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Zenginlik yolu

Eminim bu konuda savcılık gereken şeyi yapacaktır ve geçmişte bu tür mağduriyetler meydana getirenler, bu tür uygulamalar yapanlar, insanları bu yolla zengin olacakları ilhamını vererek aldatanlar gereken cezayı alacaklardır. Ama burada bir uyarıyı da bu tür konulara kişilerin rağbet etmemesi gerektiğini söyleyerek yapmamız lazım. Böyle bir zenginlik yolu yok. Böyle bir zenginlik yolu olmadığını insanların bunu görür görmez bilmeleri lazım. Bu vesileyle insanlarımız, tüketiciler bu konularla karşılaşanların dikkat etmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Milyonlarca lira

Bu mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili bizim şu anda ilk etapta yapabileceğimiz şey bu tür uygulamaların önüne geçmektir. Bundan sonrası için en azından kimse böyle bir işin mağduru olmayacaktır. Ama diğerlerinden toplanan paraların geri kazanılması, bu kişilerin yargılanması süreciyle söz konusu olabilecek. Kaldı ki o paraları, kaynağını, nereye kadar götürüldüğünü bulmak da diğer birimlerin koordinasyonunda sürdürülebilecek bir mesele.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!