Punto ve Doblo el ele verdi Fiat 4 yıl arayla kára geçti

Güncelleme Tarihi:

Punto ve Doblo el ele verdi Fiat 4 yıl arayla kára geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

İtalyan Fiat Grubu, 2000 yılından bu yana ilk kez kára geçti. Fiat Ticari Araçlar Bölümünün sorumlusu Lorenzo Sistina’da Fiat’ın kára geçmesinde "Yılın hafif ticari aracı’ seçilen Doblo’nun prestiji ila Punto’nun da büyük rol oynadığını belirtti.

AİLE fertlerinin trajik ölümleri ve ekonomik sıkıntılar yüzünden son yıllarda oldukça zor günler geçiren İtalyan Fiat Grubu’nun yüzü 4 yıl aradan sonra ilk kez 2005 yılında güldü. Fiat Grubu, 2000 yılından bu yana ilk kez geçtiğimiz yıl kára geçerken, grubun lokomotif şirketi Fiat Auto’da iyileşme sinyalleri verdi. Fiat’ın Torino’daki Lignotto Fabrikasında yaptığı olağan genel kurulunda 4 yıldır ilk kez kára geçildiği, bunda binek araçları Punto ve ticari araçların, özellikle’de Tofaş’ın ürettiği ’Doblo’nun prestijinin büyük olduğu belirtildi. Fiat Grubu’nun mali sonuçlarına göre 2005 yılında 1.42 milyar Euro net kár elde ederken, 2004’te 1.579 milyar Euro’luk zarar açıklamıştı. Böylece Fiat Grubu 2000 yılından bu yana ilk kez kára geçerken, bu kárda General Motors’un Fiat’a ödediği 1.55 milyar Euro’luk tazminat ve Ieb şirketinden hisselerini satması etkili oldu.

17 ÇEYREK SONRA KÁR:

Grubun otomotiv şirketi Fiat Auto ise 2005 yılının dördüncü çeyreğinde 21 milyon Euro kár elde etti. Bu şirketin 17 çeyrek sonunda elde ettiği ilk kár olurken, 2004 yılının aynı döneminde 156 milyon Euro zarar açıklamıştı. 2005 yılı toplamında ise Fiat Auto 19.5 milyar Euro’luk ciro elde ederken, 281 milyon Euro zarar elde etti. Şirketin zararı 2004 yılıda ise 822 milyon Euro’ydu.

İTALYA İÇİN OKSİJEN OLDU:

Fiat Grubu Başkanı Luca Cordero di Montezemolo yaptığı açıklamada, sonuçların iyi günler yaşamayan İtalyan ekonomisi için oksijen değerinde olduğunu söyledi. Montezemolo, sadece 2002 yılında zararın 4 milyar 263 milyon Euro olduğunu hatırlatarak, "Demek artık iyi yatırımlar ve iyi projeler üretiyoruz. Bu yolda devam edeceğiz" diye konuştu. Fiat Auto’nun sağlığına kavuşmasını CEO’su Sergio Marchionne’nin uzman kadrosuyla çalışmasına da bağlayan Başkan, ’Punto’ marka otomobilin bu atılımda büyük rol oynadığını da hatırlattı.

DOBLO FIAT’IN PRESTİJİ:

Bu arada Fiat Ticari Araçlar Bölümünün sorumlusu Lorenzo Sistina’da Fiat’ın bu istikrarında "Yılın hafif ticari aracı’ seçilen Doblo’nun prestijinin de büyük rol oynadığını belirtti. Sistina şöyle konuştu: "Bu pazarda yüzde 40.4’lük bir payımız var. İki modelimiz Doblo Cargo ve Ducato Minibüslerimizle bu başarıyı yakaladık. Doblo hafif ticari araç kategorisinde rekorlar kırdı ve yüzümüzü güldürdü. Özellikle Doblo’nun iç hacminin dünyadaki en ideal ticari taşımacılığın aracı olduğu ilan edildi. Bu da Fiat’ın prestiji oldu." Doblo’nun üretimini ikiye katlamayı planladıklarını belirten Lorenzo Sistino, ayrıca Doblo’nun Torino Kış Olimpiyatlarının da resmi araçlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

Volvo, otomobile gizlice gireni nabız sensörüyle yakalayacak

VOLVO
, yeni S80 ile "İskandinav Lüksü"nü otomobil severlere sunmaya hazırlanıyor. Volvo’dan yapılan açıklamaya göre, yeni Volvo S80, ilk olarak 28 Şubat’ta Cenevre Uluslararası Otomotiv Fuarı’nda sergilenecek. Volvo Cars Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Fredrik Arp, yeni Volvo S80’in rekabetin çok çetin ve müşteri beklentilerinin çok yüksek olduğu son derece zor bir pazara adım attığına işaret ederek, "Biz şimdi, çok özel bir araç ile bu pazar diliminde en iyisine meydan okuyoruz. Bu araç, bizim "İskandinav Lüksü" diye adlandırdığımız, her bir detayı kullanıcı memnuniyeti akılda tutularak tasarlanmış, temiz ve şık hatları, akıllı fonksiyonelliği ile ışıldamaktadır" dedi. Yeni S80’in motor yelpazesinde bir V8, bir de tamamen yeni olan altı sıralı silindirli motor yer alıyor. Yeni S80, uyumlu hız sabitleyicisini, çarpışma uyarısı ve fren desteği özelliğiyle sunan ilk Volvo modeli olarak dikkat çekiyor. Volvo S80’in bir dizi akıllı fonksiyona sahip geliştirilmiş PCC (Personal Car Communicator - Kişisel Araç İletişimi) uzaktan kumanda aleti, sürücü araca girmeden önce güvenlik durumunu, örneğin aracın kilitli veya alarmın devrede olup olmadığını kontrol edebiliyor. Aracın içinde gizlenmiş birisi varsa, bir nabız sensörü sürücüyü uyarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!