PTTBank’a döndük, 200 milyon YTL’lik kárı yakalayacağız

Güncelleme Tarihi:

PTTBank’a döndük, 200 milyon YTL’lik kárı yakalayacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 00:00

PTT Genel Müdürü Osman Tural, "PTTBank uygulaması ile şubelerimiz birer tahsilat merkezine dönüştü. Bu yılı 200 milyon YTL kárla kapatacağımızı sanıyorum. En ucuz havale işlemini de biz yapıyoruz" dedi.

PTT Genel Müdürlüğünün 2006 yılı için öngörülen 200 milyon YTL’lik kar hedefinin aşması bekleniyor. PTT Genel Müdürü Osman Tural, kurumun eylül ayı itibariyle 122 milyon YTL’nin üzerinde kár ettiğini belirtti. Bunun geçen senenin aynı dönemindeki karın 40 milyon YTL üzerinde olduğunu ifade eden Tural, "Son üç ayda, geçen senenin aynı dönemi kadar iş yapsak bile hedefimizi rahatlıkla aşacağız" dedi.

KABUK DEĞİŞTİRDİK: Tural, kamu yönetimi anlayışının dünyada kabuk değiştirdiğini, bu değişimin Türkiye’de de yaşandığını belirterek, "Daha önce, kamu kuruluşları, vatandaşın istediği değil, kendi istediği hizmetleri, kendi istedikleri şekilde sunan bir anlayış içindeydiler. Biz, bu anlayışı değiştirelim istedik. Özel sektör yaklaşımıyla süratli ve kaliteli hizmet sunabilme gayreti içine girdik" diye konuştu. Kurumsal vizyon ve misyon belirleme çalışması yaptıklarını kaydeden Tural, önce logoyu değiştirdiklerini, yeni yüzle vatandaşın karşısına çıktıklarını vurguladı. Sadece anlayış değişikliğinin yeterli olmadığını, yeni projelere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Tural, ortaya koydukları en önemli çalışmanın kamuoyunda "PTTBank" olarak bilinen proje olduğunu söyledi.

PTTBANK PROJESİ: PTTBank projesinin hayata geçirilmesiyle PTT şubelerinin birer tahsilat merkezine dönüştüğünü kaydeden Tural, projenin fikir babasının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olduğunu söyledi. PTTBank Projesinin otomasyon altyapısının oluşturulması, işbirliği yapılan kurum ve kuruluşların sayısının artırılması ve iş yerlerinin bu konsepte uygun olarak düzenlenmesi olmak üzere üç ana unsuru olduğunu kaydeden, "Toplam 2 bin 985 iş yerimiz var. 2002 sonuna kadar otomasyona açık iş yerlerimizin sayısı 707 iken, bugün 2 bin 932’ye ulaştı. 2006 sonunda otomasyona açık olmayan iş yerimizin kalmamasını hedeflemiştik. Biz bunu geçen sene itibariyle gerçekleştirdik" dedi. Otomasyona açık olmayan 50’ye yakın PTT şubesinin kaldığını belirten Tural, bunun da Türk Telekom altyapısının bu yerlerde uygun olmamasından kaynaklandığını kaydetti.

HERKESE KAZANDIRDIK: Bu projede başarılı olduklarını anlatan Tural, şunları dile getirdi: "Projede sadece PTT kazanmadı. Başta vatandaş olmak üzere bizimle işbirliği yapan tüm kuruluşlar kazandı. Aralarında 20 büyük bankanın da bulunduğu bu kuruluşların herbirisi PTT ile anlaşma yapmak suretiyle bir anlamda 3 bin tane şubeye sahip oldular. Sadece bankalar değil, 20’ye yakın telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren kurumun işlemini yapıyoruz. Elektrik faturaları ülkenin her tarafında bizim şubelerimizden ödenebiliyor. Ayrıca 12 belediye ile su tahsilatı konusunda anlaştık. Demiryolu biletleri satıyoruz. GSM şirketlerinin tamamının fatura tahsilatını yapıyoruz. Ayrıca internet erişim paketleri, katalog satışları ile tüm telefon şirketlerinin kontör ve arama kart satışlarını yapıyoruz. En ucuz havale hizmetini biz veriyoruz. En önemli hizmetlerimizden bir tanesi de SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve İş-Kur ödemelerini alıyoruz. 65 yaşın üzerindeki Emekli Sandığı, 60 yaşın üzerindeki Bağ-Kur’luların maaş ödemelerini istedikleri takdirde evlerine kadar götürmek suretiyle yapıyoruz. Bizim bu çalışmalarımız vatandaş tarafından da takdir edilen, onların işini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar."

Postacıya dar gelen kıyafetler değişecek

BİRLİK Haber-Sen Genel Sekreteri Burhan Özdemir, PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın, posta dağıtıcılarına, küçük gelen kıyafetlerin değiştirileceği sözü verdiğini belirtti. Özdemir, yaptığı açıklamada, PTT’nin 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 20 posta dağıtıcılarıyla birlikte PTT Genel Müdürü Osman Tural’ı ziyaret ettiklerini ifade etti. Ziyarette, başta çalışanlar olmak üzere PTT’nin sorunlarının ele aldıklarını anlatan Özdemir, şunları dile getirdi: "Genel Müdür, yeni dağıtıcı kıyafetlerindeki aksaklıkların önümüzdeki yıl yaşanmayacağını söyledi. Dağıtılan kıyafetlerden küçük gelenlerin toplanarak yerine uygun kıyafetlerin dağıtılacağı, kimsenin mağdur olmayacağı müjdesini verdi."

’Kişisel pul’ için 495 başvuru aldık

PTT Genel Müdürü Osman Tural, "kişisel posta pulu" uygulamasına değinirken, "Önceden insanlar bizim şeklini şemalini belirlediğimiz pulları kullanmak zorundaydılar. Bu uygulamayla kişilere ve kurumlara yasalara aykırı olmamak kaydıyla kendi istedikleri objeleri pul olarak bastırarak, gönderilerinde kullanma imkanı sağladık" dedi. Tural, şu ana kadar 495 gerçek ve tüzel kişinin "Kişisel pul" bastırmak için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

’e-telgraf’ yayılacak

PTT Genel Müdürü Osman Tural, otomasyon sistemine açamadıkları 50’ye yakın işyerini bir an önce Telekomun altyapısını sağlamasıyla otomasyona açmayı hedeflediklerini kaydetti. Posta işleme merkezlerinde gönderilerin ayrımının otomatik yapılmasına ilişkin çalışmaların geçen sene tamamlandığını, en kısa zamanda ihalesini yaparak, sistemi uygulamaya koyacaklarını söyledi. Tural, önümüzdeki dönemde, daha önce Ankara, Bursa ve İzmir’de başlattıkları e-telgraf uygulamasını da 20 ile daha yaygınlaştırmayı planladıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!