PTT skandalı meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

PTT skandalı meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 14:59

Sayıştay'ın 2013 yılı PTT Raporu'nda 1 Ocak 2013'ten 28 Mayıs 2014'e kadar geçen dönemde PTT Denetim Birimi tarafından 44 adet zimmet olayı tespit edildiği, 6.4 milyon liranın zimmete geçirildiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak PTT’den bir açıklama gelmezken söz konusu zimmet olayı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine de geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrı Kulu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hitaben söz konusu olayın detaylarını sordu.

Haberin Devamı

İşte Tanrıkulu’nun soru önergesi: PTT Bank'ta 44 personelin 6.4 milyon lirayı zimmetine geçirdiği, 48 kişinin de sahte kimlikli kredi çektiği iddiası basına yansımıştır. Sayıştay, PTT Bank'a Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) mevzuatının uygulanmasını önermiştir. PTT Bank mevduat toplamadığı için bu mevzuata tabi değildir. Sayıştay'ın 2013 yılı PTT Raporu'nda 1 Ocak 2013'ten 28 Mayıs 2014'e kadar geçen dönemde PTT Denetim Birimi tarafından 44 adet zimmet olayı tespit edildiği, 6.4 milyon liranın zimmete geçirildiği belirtildiği iddia edilmiştir.

PTT skandalı meclis gündeminde
PTT’DE, 6,4 MİLYON LİRALIK ZİMMET

Bu bağlamda;

1. PTT Bank’ta 44 personelin zimmetine para geçirdiği iddiası doğru mudur? İddia doğruysa, zimmete geçirilen toplam para miktarı nedir? 44 personel hakkında işlem yapılmış mıdır ya da yapılacak mıdır?

Haberin Devamı

2. 48 kişinin sahte kimlikle kredi çektiği iddiası doğru mudur? İddia doğruysa, çekilen toplam kredi miktarı nedir?

3. Sayıştay denetlemelerine göre son 5 yılda PTT’de yaşanan zimmet vakası sayısı kaçtır? Bu vakalarda zimmete geçirilen toplam para miktarı nedir?

4. PTT tarafından tespit edilen zimmet olayları hakkında kurum içi soruşturma başlatılmış mıdır?

5. Bu olay hakkında başlatılmış herhangi bir adli soruşturma bulunmakta mıdır? Varsa bu soruşturmanın güncel akıbeti nedir?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!