PTT Kredisi Nedir?

Güncelleme Tarihi:

PTT Kredisi Nedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 16:11

Emekli kredisi adıyla da bilinen PTT kredisi, ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen emekli vatandaşlar için bir merak konusu. Peki tam olarak nedir PTT kredisi? Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda PTT kredisi ile ilgili detaylar yer alıyor.

Haberin Devamı

Emekliyseniz ve ihtiyaç kredisi çekmek istiyorsanız PTT aracılığı ile kredi kullanabilirsiniz. PTT ile anlaşması olan bankaların sunduğu avantajlı faiz oranları sayesinde ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. İhtiyaç kredisi çekmek isteyen ve PTT üzerinden maaş alan emekliler için aracılık görevi üstlenen PTT, başvurunuzu ilgili bankaya yönlendiriyor ve başvurunuz banka tarafından değerlendiriliyor. Kredi başvurunuz banka tarafından onaylanırsa sözleşme imzalayarak kredinizi PTT şubelerinden hemen çekebiliyorsunuz.

VADE NE KADAR?

PTT'den aldığınız ihtiyaç kredilerinde de vade normal ihtiyaç kredilerinde olduğu gibi 36 ay. Yani PTT emekli kredinizi 36 aya kadar vadelendirerek ödeyebilirsiniz. PTT ihtiyaç kredisi faiz oranları bankaya göre farklılık gösterir. Güncel ihtiyaç kredisi faiz oranlarına Hangikredi.com'dan kolayca ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

PTT KREDİSİNDE YAŞ SINIRI

PTT'den kredi çekmek isteyen emekli vatandaşların unutmaması gereken bir nokta var ki o da yaş sınırı. Yaş sınırı bankadan bankaya değişiklik gösterse de genellikle üst sınır 80'dir. Vade, yaş sınırının içine eklenerek hesaplama yapılır. Bu şu anlama geliyor, kredi kullanacağınız bankanın yaş sınırı 80 ise ve siz 78 yaşında iseniz maksimum iki sene vadeli kredi kullanabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!