Provus Genel Müdürü Alp Hepkarabelli ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Provus Genel Müdürü Alp Hepkarabelli ayrıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 10:16

Provus Bilişim Hizmetleri A.Ş. ve Provus Romania S.A’nın kurucu ortağı ve CEO’su Alp Hepkarabelli, 4 Haziran itibarı ile görevinden ayrıldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 9 yıldır bu görevde bulunan Hepkarabelli, şirketin Türkven’e satışından sonra ortaklarla imzalamış olduğu ‘Yönetim Kontratı’nın ‘lock – up’ süresinin bitimiyle birlikte şirketten ayrılmaya ve yeni bir oluşumda kariyerini sürdürmeye karar verdi. Hepkarabelli’nin anlaşmalardaki opsiyonlarını kullanarak, şirketteki hisselerini mevcut ortaklara sattığı da biliniyor.  

Provus Bilişim Hizmetleri A.Ş. ve Provus Romania S.A., 2001 yılında Servus Bilgisayar, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB) ve şirket yöneticilerinin ortaklığı ile kurulmuş, 2004 yılında Türkiye’de ilk Kredi Kartını çıkartan ve kart operasyonları dış kaynak kullanımı hizmeti veren Anadolu Kredi Kartları A.Ş’yi satın alarak bünyesine katmıştı. 2007 yılında ise Türkven Private Equity, Servus ve TSKB’nin hisselerini satın alarak Provus’un büyük ortağı olmuştu. Türkiye’de faaliyette bulunan tek Ödeme Sistemleri Dış kaynak kullanım şirketi olan Provus, Türk ve Romanya bankalarının büyük çoğunluğuna, ayrıca Kıbrıs, Arnavutluk ve Kosova’daki birçok yabancı bankaya hizmet veriyor. 

Haberin Devamı

Alp Hepkarabelli, BoÄŸaziçi Ãœniversitesi Makina MühendisliÄŸi ve University of Akron, OH’dan MBA derecelerine sahip. IT ve ödeme sektöründe 23 yıllık yöneticilik ve satış tecrübesi bulunan Hepkarabelli, aynı zamanda Servus Romanya ve SSI Ukrayna ÅŸirketlerinin kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesi.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!