"Promosyon pazarı ithal ürünlerden oluşuyor"

Güncelleme Tarihi:

Promosyon pazarı ithal ürünlerden oluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 17:02

Promotürk Derneği Genel Başkanı Ahmet Esad Özdem, Türkiye'de 1,5 milyar dolarlık bir promosyon pazarı bulunduğunu ancak, bu pazarın yüzde 80'ini ithal ürünlerin oluşturduğunu söyledi.

Promosyon sektörünün geleceği ve iletişimdeki yerinin ele alındığı Promotürk Anadolu toplantılarının 3'üncüsü Gaziantep Dedeman Otel'de düzenlendi.
Ceyda Düvenci'nin sunumuyla yapılan toplantıda Promotürk'ün kuruluşunun 15. yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi.

Promotürk'ün tanıtım slaytının gösterilmesinin ardından konuşan Dernek Genel Başkanı Özdem, Promotürk'ün 15 yıldan bu yana yoluna devam ettiğini, promosyon sektöründe her sektörden istihdamın yapıldığını, cam, metal, tekstil sektörlerini de içinde barındırdığını, ciddi bir istihdamın ve ciddi bir üretimin olduğunu belirtti.

Dernek olarak çok şeyler yapmayı hedeflediklerini, promosyon malzemesi denilince akla hemen Çin mallarının geldiğini anlatan Özdem, şöyle konuştu:
“Türkiye'de 1,5 milyar dolarlık bir promosyon pazarı var. 1,5 milyar dolarlık bir pazarın içerisinde ne kadarına yerli üretici hakim, ne kadar milli serveti sokağa atıyoruz? Bunların dernek olarak tespitini yapıyoruz. AB'de 13 milyar avroluk bir pazar bulunuyor. Bu pazarın içinde Türkiye olarak ne kadar yer almamız gerektiği konusunda çalışmalar yapıyoruz.

Avrupa'daki bir fuarı geniş bir katılımla Türkiye'de yapmayı planlıyoruz. Bütün bunları yaparken Anadolu'nun da katılımını bekliyoruz. Dünya artık küçücük bir köy oldu. İnsanların bir yerde ne yaptığını, dünyanın öbür ucundaki insanlar bilebiliyor. İthalatın bilinçli yapılmasını istiyoruz. Türkiye'de çevre ülkelere ihracat yapan bir sektör haline gelmeyi istiyoruz. 1,5 milyar dolarlık bir sektörün yüzde 80'i ithal ürünlerden oluşuyor. Bu yüzde 80'in içinde dengeyi değiştirip yüzde 50-50 olarak gerçekleştirirsek büyük başarı elde edeceğiz diye düşünüyorum.”

GAZİANTEP, EN HIZLI BÜYÜYEN 9. ŞEHİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise bu tür toplantıların Gaziantep'te yapılmasının, kentin vizyonunu geliştirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Kendisine Amerika'da yaşayan bir Türk vatandaşının geçtiğimiz aylarda bir mektup gönderdiğini ve Wall Street Journal Gazetesi'nde dünyada en hızlı gelişen şehirlerden birinin Gaziantep olduğunu yazdığını belirttiğini aktaran Güzelbey, haberde, krize ve teröre rağmen en hızlı büyüyen şehir sıralamasında Gaziantep'in 9. sırada yer aldığını öğrendiklerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!