Programdan sapma yok

Güncelleme Tarihi:

Programdan sapma yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Hazine Müsteşarlığı, Kasım ayı enflasyonu rakamlarına ilişkin olarak, Toptan Eşya Fiyatları Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyatları Endeksindeki (TÜFE) artış oranlarının beklenenin üstünde olmakla birlikte, uygulanan programın 3 yıllık genel hedeflerinden sapmayı gerektirecek boyutta olmadığını bildirdi.
Haberin Devamı

Hazine'den yapılan yazılı açıklamada, Kasım ayı enflasyonunun TEFE'de yüzde 2.4, TÜFE'de ise yüzde 3.7 olduğu hatırlatıldı.

Bu yılın 11 ayında TEFE'nin yüzde 30.2, TÜFE'nin ise yüzde 35.7 oranında artış gösterdiği belirtilerek, bu oranların geçen yılın ilk on bir ayında gerçekleşen enflasyon oranlarının TEFE'de 22.3 puan, TÜFE'de ise 23.6 puan altında olduğunu kaydedildi.

Böylece ilk 11 aylık dönemdeki enflasyonun 1986 yılından beri gerçekleşen en düşük seviyede bulunduğu ifade edilen açıklamada, özel imalat sanayi kesiminde gerçekleşen enflasyonunu da geçen yılın aynı döneminin yüzde 19.6 puan altında kaldığı belirtildi.

3 yıllık hedeflere devam

Açıklamada, TEFE VE TÜFE'de artış oranlarının beklenenin üstünde olmakla birlikte, uygulanan programın 3 yıllık genel hedeflerinden sapmayı gerektirecek boyutta olmadığı ifade edilerek, şöyle devam edildi:

"Piyasalarda son günlerde görülen dalgalanmalar geçici mahiyette olup, kısa dönemli likidite sıkışıklığı nedeniyle oluşmuştur. Piyasanın ihtiyaç duyduğu likiditeyi temin etmeye yönelik önlemler alınmaktadır. IMF ve Dünya Bankası'nın programa gösterdiği destek, Merkez Bankası'nın likidite yaratma imkanını artıracaktır. Hükümetin kararlılığının ve IMF ile Dünya Bankası'nın programa olan desteğinin sürdüğü bir ortamda piyasalardaki geçici dalgalanmalar sonucunda ekonominin temel hedeflerinde herhangi bir değişikliğe gidilmesi gerekmemektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!