Prius’la olmadı, Toyota ikinci hibrit açılımını yeni Yaris’le yapacak

Güncelleme Tarihi:

Prius’la olmadı, Toyota ikinci hibrit açılımını yeni Yaris’le yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 00:00

Toyota, Türkiye’de ikinci hibrit açılımını 2012’de yeni Yaris’le yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın ilk seri üretime giren hibrit modeli olan Prius’la Türkiye’de istediği sonucu alamayan Toyota, yeni Yaris’in hibrit versiyonuyla çıkış yakalamayı hedefliyor. Türkiye’de elektrikli araçlara yapılan ÖTV desteğinin hibrit araçlara uygulanmamasının yanında 1.8 litreli araçların vergilerinin yüksek olması, Türkiye’de Prius’un fiyatını ulaşılamaz seviyeye yükseltmiş bu da çok az sayıda satış yapılmasına sebep olmuştu.

Suriye bile destekledi
Yenilenen Yaris’in tanıtımında konuşan Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2012’nin hibrit araçlar için iyi bir yıl olacağını söyledi. Bütün dünyada hibrit araçların vergi teşviğiyle desteklendiğini anlatan Bozkurt, “Suriye bile hibrit araçları destekliyor. Türkiye’de ise hibritlere yönelik bir teşvik sistemi yok. Yaris’in hibrit versiyonu 2012 yılının ikinci yarısından itibaren satışa sunulacak. Düşük motor versiyonu sayesinde, herhangi bir teşvik olmasa da, kabul edilebilir fiyatlara geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Fiyatı 60 bin TL civarında
106 beygir gücünde 1.5 litre benzinli motorun da yer aldığı hibrit Yaris HSD, 2012 yılının ikinci yarısından itibaren Avrupa’yla eşzamanlı Türkiye’de de satışa sunulacak. Küçük sınıfta yer alan ilk hibrit model olacak Yaris HSD’nin fiyatının yaklaşık 60 bin TL civarında olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yeni Yaris 30 bin TL’ye geldi

TÜRKİYE’de 30 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunrulan 3’üncü nesil Yaris, 1.0 litre VVT-i, 1.33 litre VVT-i ve 1.4 litre D-4D turbo dizel olmak üzere üç motor seçeneği ile yollardaki yerini alıyor. 1.0 litre VVT-i benzinli motor 100 kilometrede 5 litre yakıt tüketimi ile sınıf liderliğine devam ediyor. Life, Fun, Cool ve Style olmak üzere 4 farklı donanım seviyesine sahip yeni Yaris’ten Türkiye’de yıllık 5 bin adet satılması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!