Printemps'da ‘ne alırsan 1 milyon lira’ müzayedesi

Güncelleme Tarihi:

Printempsda ‘ne alırsan 1 milyon lira’ müzayedesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

İKİ yıl önce haciz yoluyla mallarına el konulan Galleria Printemps'ın 55 bin parça ürünü her biri 1 milyon liradan açık artırmayla satılacak. Ortakları arasında Vakıfbank ve Emlak Bankası'nın da bulunduğu ve borçları nedeniyle iki yıl önce tasfiye edilen Galleria Printemps'ın 55 bin parça ürünü, Dikran Masis'in sahibi olduğu Eskidji Müzayede Evi'nde her biri 1 milyon liradan açık artırmayla satışa sunuluyor. Türkiye'nin en büyük müzayede evi Eskidji'de satışlar 7 Şubat'ta başlayacak ve 27 Şubat'a kadar devam edecek. 55 bin parça ürünün tamamı, iki hafta boyunca 10 müzayede de satılacak.

KLİMASI DA SATILACAK

Müzayedede satılacak 55 bin parça ürün içinde Printemps'ın kendi personelinin kullandığı telefonlardan kalemlere, klimaya, alarm aletlerinden hesap makinalarına kadar tüm büro malzemeleri de yer alıyor.

Fransız Printemps'ın iki yıl önce Galleria Alışveriş Merkezi'nde açılan ve ünlü markaların yer aldığı ve tümüyle ithal olan ürünler içinde; halı, duvar kağıdı, kırtasiye, oyuncak, giyim eşyası, elektrik elektronik ürünleri, çok sayıda mutfak eşyası, kozmetik ve temizlik malzemeleri, hediyelik eşya, mobilya ve mutfak demirbaşları bulunuyor.

40 KAMYON EŞYA

Eskidji Müzayede Çarşısı'na Printemps'ın eşyaları 30-40 kamyonla geldi.

İki yıldır açılmayan ürünlerden özellikle giyim eşyaları büyük hasar görürken, Eskidji çalışanları ellerinde eldiven ve yüzlerinde maskelerle bu eşyaları ayıkladı. Giyim eşyalarının büyük bölümünün fareler tarafından yendiği ya da yırtıldığı eşyalar arasında, mobilya, kırtasiye, bebek giysileri hala sağlam.

Bütün çalışanların günlerdir yoğun çalışmayla ayıkladığı, tozlarını aldığı ürünlerin bazılarının etiket fiyatlarının o dönemde dahi 30-40 milyon lira olduğu dikkat çekiyor.

7 Şubat'ta başlayacak müzayedeye toptancıların, pazarcıların ve giyim eşyası satan mağazaların yanısıra halktan da oldukça geniş bir katılım bekleniyor.

İDDİA ÜZERİNE MÜZAYEDE EVİ AÇTI

1997 yılında Dikran Masis tarafından bir iddia ile açılan Eskidji Müzayede evi iki yılda 185'in üzerinde müzayede gerçekleştirdi. Masis, Türkiye'nin en büyük müzayede evini bir iddia üzerine kurdu. Masis bu iddiayı şöyle anlatıyor:

‘‘Almanya'daki arkadaşımdan iki antika fincan aldım. Bunları satılması için müzayede evlerine verdim. Bir çok sorun çıkardılar. ‘Bu satılmaz, bir şey etmez' dediler. Bu iş böyle yapılmaz dedim ve nasıl yapılacağını gösterdim.’’

Kabe’nin anahtarından, Hidiv Kasrı'nın mallarına kadar bir çok değerli parçayı satışa sunan Eskidji Müzayede Evi, şimdi de Türkiye'de ilk kez Tasfiye Müzayedesi düzenleyerek icra mallarını satışa sunacak.

Printemps'ta açık artırmayla satılacaklardan bazıları

Alessi mutfak eşyaları

Halılar

Kek kalıpları

Tencereler

Balkon şemsiyesi

Koltuk takımları

Kristal eşyalar

Polonya porselenler

Dikiş makinaları

Bebek giysileri

Bahçe takımları

Büro eşyaları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!