Prim borcuna af geldi

Güncelleme Tarihi:

Prim borcuna af geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 08:35

"İstihdam paketi" olarak bilinen İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı TBMM genel kurulunda dün gece kabul edildi.

Haberin Devamı

Genel Kurul'da verilen önergelerle, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının cezalarının affını öngören düzenleme de kabul edildi.

Yasaya göre, SSK ve Bağ-Kur prim borcunun tamamını, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 15'ini 1 ay içinde peşin ödeyenlerin, borç faizlerinin yüzde 85'i silinecek.

Yasa ile, Ä°ÅŸsizlik Sigortası Fonu'ndan, GAP'a kaynak aktarılacak; fondan saÄŸlanan kaynak, yatırımlardan elde edilecek gelirlerle geri ödenecek. Ä°ÅŸe yeni alınan kadınlar ile 18-29 yaÅŸ arasındaki genç iÅŸsizlerin SSK primleri, beÅŸ yıl boyunca Ä°ÅŸsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.Â

İşsizlik Sigortası Fonunun 2008'e ait 1 milyar YTL'lik neması ile gelecek 3 yıllık 2.5 milyar YTL'lik özelleştirme geliri GAP için kullanılacak. Özel sektörün çalıştırdığı  özürlülerin SSK primleri, Hazine tarafından karşılanacak.

Haberin Devamı

Düzenlemeyle İş Kanunundaki özürlü, eski hükümlü ve terör mağdurlarının çalıştırılma zorunluluğuna da yeni düzenleme getirilerek, eski hükümlü ve terör mağdurları için işverene  getirilen zorunlu istihdam kaldırıldı.

KreÅŸ kurma zorunluluÄŸu bulunan iÅŸletmeler, bu hizmeti dışarıdan alabilecek. Dışarıdan bu hizmeti veren iÅŸletmelerle hizmet alımı yapabilecekler. Daha önce yönetmelikle belirtilen dışarıdan kreÅŸ hizmeti alımı, kanuna da konuluyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!