Potansiyelinizin farkına varmak için bunları yapın!

Güncelleme Tarihi:

Potansiyelinizin farkına varmak için bunları yapın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 10:18

İş hayatında önemli olan olumlu yönlerinizi fark edip güçlendirmek. İşte potansiyelinizin farkına varmak için yapmanız gerekenler...

Haberin Devamı

Üst üste gelen başarısızlıklar doğal olarak bir özgüven kaybına neden olabilir. Ancak bu durum, potansiyelinizin sınırlı olduğu anlamına gelmez. Yaşanan olumsuzluklar karşısında kararlı olmak, yanlış yönleri değiştirmek ve geçmişe değil geleceğe yönelik hareket etmek, amaçladığınız noktaya gelmenizi sağlayacaktır.

Hatalarınızdan Ders Alın

Ünlü filozof Kierkegaard'ın da dediği gibi "Hayat, geçmişte anlanır fakat ileriye doğru yaşanır. Bu zamana kadar karşılaştığınız sorunların üstesinden gelememiş olabilirsiniz. Önünüzdeki fırsatları kaçırmamak içinse bu hatalardan ders çıkarmak ve bir daha tekrarlamamak üzere problemlerin üzerine gitmek gerekir. Farklı yolları deneyerek başarıya ulaşmak ve potansiyelinizin farkına varmak mümkündür.

Hedef Belirleyin

Haberin Devamı

Hayatta başarılı olmak için başarının anlam kazanması gerekir. Bunun için de geleceğe yönelik planlar ve hedefler olmalıdır. Hedef belirlemek, aynı zamanda bir motivasyon kaynağıdır. Her sabah uyandığınızda ne için çalıştığınızı, başardığınız anda mutlu olacağınız noktayı belirlemenin verdiği enerji ile harekete geçtiğinizi anlayabileceksiniz.

İyi Olduğunuz Yönleri Geliştirin

Başarısız ya da eksik olduğunuz yönleri sürekli olarak kendinize hatırlatmak, iyi olduğunuz yönlerin de körelmesine neden olabilir. Bu nedenle başardığınız, yaptığınız zaman kendinizi iyi hissettiğiniz aktivitelere yönelmelisiniz. Böylece kendinizde var olan yeteneklerin de farkına varabileceksiniz. Bu da bir sonraki süreçte başarısız olma düşüncesinden kurtulmanıza önemli bir katkı sunacaktır.

Kendinizi Ödüllendirin

Hedeflerinize ulaştığınız zaman kendinize sunduğunuz ödülleri görmezden gelmeyin. Başarınızı kutlayın. Böylece potansiyelinizin verdiği hazzı yaşayın. Hedef sonrasında yaşayacağınız mutluluk, o an için önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır.

Ertelemeyin

Yapabileceklerinizi ertelemeniz, gelecekte istediğiniz noktaya ulaşmanızı önemli oranda duraklatan unsurların başında gelir. Ayrıca karar aldığınız o gün, sahip olduğunuz enerjinin erteleme nedeniyle her geçen gün daha da azaldığını göreceksiniz. Erteleme sonrasında elinizde hedefinizin dahi olmadığını görmek, potansiyelinize yapabileceğiniz haksızlıkların başında gelecektir.

Haberin Devamı

Eleştirileri Değerlendirin

Karakterinize, çalışma düzeninize ve aldığınız kararlara, yakın çevrenizden gelecek olumlu ve olumsuz eleştirileri dinleyin. Böylece görmediğiniz bir noktanın olduğunun farkına varabilirsiniz. Kendinizin fark etmediği eksikliğin aslında sizin için çok kolay bir durum olduğunu anlayabilirsiniz. Bu nedenle "ben yaptım oldu" mantığı ile hareket etmemekte yarar var.

BAKMADAN GEÇME!