Potansiyele hep inandık

Güncelleme Tarihi:

Potansiyele hep inandık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 21:42

İLETİŞİM operatörü Vodafone Türkiye, 2016-17 mali yıl sonuçlarını ve gelecekteki planlarını açıkladı. Geçen yıl şirketin Türkiye CEO’su olan Colman Deegan’ın katıldığı toplantıda açıklanan bilgilere göre Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri söz konusu dönemde yüzde 16 artışla 8 milyar TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Şirketin, ‘Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) yüzde 30 artışla 2.3 milyar TL’ye ulaştı. Toplantıda Türkçe konuşmasıyla dikkat çeken Deegan, Vodafone’un Türkiye’de 10’uncu yılını tamamladığını ve ifade ederek, 20 milyar TL’ye yaklaşan yatırıma devam ettiklerini söyledi.

1 MİLYAR TL YATIRIM

Deegan, “Türkiye’nin potansiyeline hep inandık. Türkiye’nin geleceğine de güvendiğimizi söylemek istiyorum. Bunun için önümüzdeki mali yılda 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacağız” dedi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Genişbant Eylem Planı ile bir atılım yaşanacağını sözlerine ekleyen Deegan, şunları söyledi: “Bu planı 2023 Türkiye’sinin dijital geleceği için destekliyoruz. Bu yıl 7-14 yaş çocuklara kodlama eğitimi veriyoruz. 30 ilde 10 bin çocuğa ulaşacağız. Bu girişim, bilgi temelli bir ekonominin gelişmesini destekleyerek Türkiye’nin daha rekabetçi ve başarılı bir ülke olmasında rol oynayacak. Türkiye’yi en son teknolojilerle buluşturmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şirketin mobil müşteri sayısı 22.8 milyona ulaştığını belirterek, “4.5G lansmanının ilk yılında veri kullanımı iki katına çıktı. Özellikle Red müşterilerimizde abone başına ortalama internet kullanımı 5 GB’a çıktı. Veri trafiğimizin yüzde 38’i 4.5G şebekesi üzerinden gerçekleşti. Her ay 350 bin yeni 4.5G müşterimiz oluyor. Akıllı telefon penetrasyonu da yüzde 72’ye yükseldi” dedi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Derya Hatiboğlu ise şunları söyledi: “Vodafone gelecek yıl 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacak.”

BAKMADAN GEÇME!