Portekiz AB ve IMF ile anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Portekiz AB ve IMF ile anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 10:29

Portekiz, AB ve Uluslararası Para Fonu'yla, önümüzdeki üç yılda toplamda 78 milyar dolarlık yardım paketi alma konusunda anlaştı.

Haberin Devamı

Portekiz Başbakanı Jose Socrates, bu anlaşmanın euro bölgesinde yardım alan diğer ülkelerden çok daha rahat şartları olduğunu söyledi.

 

Diğer yandan Socrates, hükümet Mart ayında istifa etse de 5 Haziran'daki seçimlere kadar ülkenin başında olmaya devam edecek. 

 

Portekiz’in aldığı kredileri için ne kadar faiz ödeyeceği henüz açıklanmadı ancak Socrates, anlaşmanın bütçe açığını kapatma yolunda hükümete yardımcı olacak türde olduğunu belirtti.

 

Socrates, anlaşmanın Yunanistan ve İrlanda’da olduğu gibi, asgari ücrette kesinti ya da özel ve kamu sektöründe işten çıkarmaları içermediğinin altını çizdi.

 

Haberin Devamı

Portekiz, euro bölgesinde Yunanistan ve İrlanda’nın ardından finansal yardım talep eden üçüncü ülke oldu. Ülkenin borcunun rekor seviyelere yükselmesi, yatırımcıların Portekiz’e olan güvenini azalırken, ülkenin borcunu finanse etmesi için gerekli kaynaklara ulaşmasına engellemesine neden oldu.

 

Socrates, “Uluslararası kuruluşlar, Portekiz’in durumunun diğer ülkelere benzemediğinin farkına vardı. Hükümet, kendi çıkarlarını koruyan, iyi bir anlaşma yaptı” diye konuştu.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!