Polonya’da ‘Yakuza’ dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Polonya’da ‘Yakuza’ dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2004 01:52

Polonya’nın başkenti Varşova’da ayrı ayrı tarihlerde kaçırılan üç Türk işadamı yaklaşık 400 bin Euro’luk fidyeyi verdikten sonra serbest bırakıldı. Cüneyt İşbilen ve Tansel Koçay’dan sonra kaçırılan tekstilci Sabri Yılmaz da önceki günözgürlüğüne kavuştu. Üç Türk işadamının kendilerini sivil polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldığı tespit edildi.

Polonya-Türkiye İşadamları Derneği Başkanı Selçuk Yargıcı da, Polonya’da kaçırılma olaylarının son üç yıldır yoğun olarak yaşandığını ve sadece Türklere yönelik değil, çeşitli uluslardan işadamlarının da kaçırıldığını belirterek, ‘Resmi rakamlar yılda 300 civarında adam kaçırıldığını gösteriyor. Kaçırılanların hemen hepsi bugüne kadar fidye ödeyip kurtuldu. Adam kaçıran fidye mafyası günden güne palazlandı. On milyonlarca Euro’luk fidye pazarı mafyanın iştahını kabartıyor ve hükümet de bir türlü yeterli önlemleri alamıyor’ dedi. Üretimini İstanbul’da yapan Varşova’da da perakende ve toptan satış noktaları olan Sabra Tekstil’in sahibi Sabri Yılmaz, geçtiğimiz hafta içinde kaçırıldıktan sonra istenen fidyenin ödenmesiyle serbest bırakıldı. Olayın şokunu yaşayan işadamı ve akrabaları kimseyle görüşmek istemedi. Alınan bilgilere göre Sabri Yılmaz, havaalanından işyerine geldiği sırada sokağın başında sivil giyimli ve üzerinde narkotik yazan yeleklerin bulunduğu kişiler tarafından durduruldu.

Boyunlarında polis hüviyeti de taşıyan bu kişiler Yılmaz ve diğer iki arkadaşına tabancalarını çekerek kendi arabasına bindirip başlarını eğerek süratle olay yerinden uzaklaştılar. Türkiye’den üç misafiriyle kaçırılan Yılmaz’ın konukları daha sonra serbest bırakılırken bir hafta boyunca gözleri bağlı ve elleri kelepçeli olarak rehin tutulan Yılmaz, istenen fidye ödendikten sonra serbest bırakıldı. Yılmaz, pazar günkü ilk uçakla Türkiye’ye döndü.

YAKUZA USULU

1990 yılında geldiği Varşova’da tekstil ticareti yapan Cüneyt İşbilen de, 4 Haziran 2003 tarihinde evine giderken kendisine yaklaşan ve polis olduklarını söyleyen sivil giysili beş Polonyalı tarafından kaçırılmıştı. İşbilen, kendisini de sivil giysiler içinde polis kimliği gösteren kişilerce ve kafasına tabanca kabzası vurularak arabaya zorla bindirildiğini, ellerini kelepçelerle kapatıldığını gözlerinin de anında bantlandığını belirtti. İşbilen, üç hafta boyunca elleri, ayakları ve gözleri bağlı olarak alıkonulduğunu belirterek ‘Sadece ‘100 bin Euro istemişlerdi ve parayı denkleştirmekte geciktiğim için beni bu kadar uzun alıkoydular. Bu arada polise haber vermememizi istediler. Ancak eşim durumu polise bildirmişti. Bunu öğrenince küçük parmağımı kesip aileme göndererek ne kadar kararlı olduklarını göstermek istediler’ dedi. Parmak kesme, Japon mafyası Yakuza’nın kullandığı bir yöntem olarak biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!